Limburgers (en Brabanders!) weten het natuurlijk al lang, maar nu is het bevestigd door onderzoek: Nationaal Park de Groote Peel is de meest populaire bestemming voor natuurliefhebbers die Noord-Limburg en het Leudal aandoen. Daarmee laat De Groote Peel het Nationaal Park de Maasduinen (#2) en Landgoed Geijsteren (#3) achter zich.

Deze conclusies trekt Leisure Port naar aanleiding van een onderzoek naar de meest populaire pagina’s op www.liefdevoorlimburg.nl. In 2015 bezochten ruim 1,3 miljoen consumenten deze website en ruim 300.000 mensen bezochten de i-punten. Daarmee zijn er ruim 1,6 miljoen consumenten via de digitale weg bereikt. ‘Dat zijn 200.000 bezoekers méér dan in 2015’, vertelt Ger de Vlieger, voorzitter van Toeristisch Platform Peel en Maas. Sinds 2013 vermarkt het toeristisch platform, samen met Leisure Port en 5 andere platforms, actief het toeristisch-recreatief aanbod van Noord-Limburg. ‘Er zijn nu ruim 70 bedrijven aangesloten bij ons toeristische platform en samen met hen zorgen we ervoor dat we toeristen en recreanten zin krijgen in een bezoek aan gemeente Peel en Maas.’

Behalve dat het Nationaal Park de Groote Peel veel bekeken werd, zijn er ook diverse artikelen in nationale media verschenen over het park dankzij bemiddeling van het toeristisch platform. Zo schreef Toeractief, een glossy magazine, in 2015 een zes pagina’s tellende reportage over fietsen in De Groote Peel en binnenkort publiceert de Telegraaf een artikel over fietsen langs kastelen in Peel en Maas.