“Kwaliteit leveren, dat is waar het om gaat, ook in Panningen!”

Een terugblik op het eerste half jaar kaakchirurgie Panningen

foto dr. BarkhuysenSinds september vorig jaar houdt de maatschap kaakchirurgie van het St. Anna Ziekenhuis spreekuur in Panningen. Kaakchirurg Richard Barkhuysen is hier elke maandag te vinden in het Pantaleon Medisch Centrum. Een prima locatie, centraal gelegen in de driehoek Venlo, Roermond en Weert. Terugkijkend op de eerste zes maanden is Barkhuysen heel tevreden. De relatie met patiënten, tandartsen en huisartsen in de omgeving is goed en groeit. Het spreekuur voorziet in een behoefte. “Patiënten zijn enthousiast over de locatie. Laagdrempelig en voor de meesten lekker dichtbij”, aldus Barkhuysen.


Kaakchirurgie breder dan je denkt

Panningen biedt patiënten de mogelijkheden voor een consult, diagnostiek en kleine chirurgische behandelingen, zoals een wortelpuntbehandeling of het trekken van een verstandskies. Dit zijn overigens de meest bekende behandelingen, maar er kan nog veel meer. Een kaakchirurg behandelt namelijk niet alleen het gebit of de kaak. Het vakgebied omvat veel meer. Het gaat om de mond, de kaak en het aangezicht. Zo behandelen kaakchirurg Barkhuysen en zijn collega’s ook aandoeningen aan slijmvliezen, speekselklieren (bijv. speekselklierkanker), de huid van het gezicht en bijvoorbeeld slaapapneu (een onderbreking van de ademhaling die langer dan 10 seconde duurt en voorkomt tijdens het slapen).

Er is veel mogelijk op locatie Panningen

“Wij dekken met onze maatschap al de genoemde deelgebieden op een hoog niveau. Een patiënt kan dus altijd in Panningen -of waar nodig na doorverwijzing- in Geldrop geholpen worden.”, aldus collega Eppo Wolvius. Hij was destijds de initiatiefnemer van het spreekuur in Panningen. En hoewel hij er zelf momenteel niet werkt, nauw betrokken. Kijkend naar het afgelopen jaar kunnen we ook stellen dat het overgrote deel van de patiënten hun hele behandeling in Panningen heeft kunnen doorlopen. Over het algemeen vinden alleen de complexe operaties of uitgebreide diagnostiek (MRI-of CT-scan) plaats in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop.

Samenwerking versterken en service aan patiënt blijven prioriteit

“Het is prettig werken in Panningen. De faciliteiten zijn goed, patiënten tevreden en de samenwerking met de tandartsen en huisartsen is totnogtoe erg prettig. Ik hoop dit voort te kunnen zetten. Daarnaast wil ik echt werken aan het uitbreiden en verdiepen van mijn contacten met tandartsen en huisartsen in de regio”, zegt Barkhuysen als hem gevraagd wordt naar zijn toekomstplannen in Panningen. Collega Wolvius kan dit alleen maar beamen. “Het is heel simpel, waar het omgaat is dat we kwaliteit leveren. Niet tevreden zijn met een 7 en zorgen voor goede communicatielijnen met tandartsen en huisartsen in de omgeving.” Een mooie ambitie voor het tweede half jaar in Panningen.

Meer informatie

Kijk op  www.kaakchirurgie-anna.nl