thumbnail_Koning Jo Brummans en Koningin Liesanne Knippenbergh 2016Ieder jaar houden gilden en schutterijen hun koningsvogelschieten. Wie geïnteresseerd is in de pracht en praal van gilden en schutterijen kan zondag 15 Mei a.s. een kijkje komen nemen bij Koninklijke Schuttersgilde St. Lambertus in Helden, alwaar het traditionele koningsvogelschieten wordt gehouden.

De schutters verzamelen zich bij het Gildehuis op het Hasenacker waarna ze om 12.30 uur afmarcheren om de regerende koning Jo Brummans en koningin Liesanne Knippenbergh af te halen in Egchel. Ditmaal zal dit op originele wijze plaatsvinden.

Ook jeugdkoning Melanie Janssen, Dameskoning Marieke Lemmen, Dörper Jeugdkoning Stan Kranen en Dörper Koning Rob Knapen zullen daar aanwezig zijn. Na een korte toespraak van voorzitter Henk Maessen, zal koning Jo het Gilde uitnodigen om bij een tijdelijk verblijf gezamenlijk iets te drinken. Om ca. 15.00 uur zal het Schuttersgilde arriveren op “de Pool” in Helden. Hier zullen de genodigden, waaronder beschermheer, raadsheren, ere-bestuursleden, ere-leden en overige genodigden, door middel van een korte toespraak van de voorzitter officieel ontvangen worden. Aansluitend zullen de vendeliers een korte demonstratie houden.

Dit mag u zeker niet missen.

Om ca. 15.30 uur marcheert het Gilde naar het Hasenacker alwaar na een openingsceremonie, het koningsvogelschieten 2016 van start zal gaan.

Voor iedereen die het schieten eens wil uitproberen is er de mogelijkheid om mee te dingen naar de titel “Dörperkoning 2016” en voor de jeugd “Dörper Jeugdkoning 2016”. Aan deze wedstrijd kan iedereen die geen lid is van ons schuttersgilde deelnemen. En wie weet mag je jezelf dan na afloop “DORPER KONING 2016” noemen!!!!!!

(Wil je deelnemen aan dit schietfestijn, zorg dan wel dat je een geldig legitimatiebewijs bij je hebt!)

Het Koninklijke Schuttersgilde St. Lambertus nodigt u allen van harte uit om Pinksterzondag 15 Mei a.s. een kijkje te komen nemen op het Hasenacker en uiteraard om mee te doen. Voor een natje en een droogje is natuurlijk gezorgd!!