Peel en Maas, – maart 2016. Maak kennis met de tuinbouwsector! Nog nooit gehoord van germi-ni’s, of wijndruiven of asperge planten? Dan wordt het hoog tijd om kennis te maken met de tuinbouw. Kom in de Kas is het publieksevenement van de Glastuinbouwsector in Nederland. Wie dat zelf wil ervaren komt op zondag 3 april een kijkje nemen in de kassen. Zeven bedrijven uit de gemeente Peel en Maas zetten hun deuren open voor nieuwsgierige mensen. Ze openen een dag lang hun deuren om te laten zien, proeven en ruiken wat voor moois er allemaal groeit in de kas.

Een kijkje nemen achter het glas

Het thema van het evenement is ‘Tuinbouw is boeiend’. Zeven ondernemers uit Baarlo, Kessel, Egchel, Helden en Koningslust haken in op dit thema en bieden allemaal interessante en boeiende activiteiten aan. Er wordt een breed assortiment aan voedsel en sierproducten geteeld. Wie is al eens in een wijn-druivenkas geweest. Wijnerij de Belaeving in Helden heeft twee hectare tuinbouwkassen beplant met 16.500 wijnstokken, nergens anders ter wereld worden op deze schaal wijndruiven in een kas geteeld.

Voor het hele gezin

Van al het lekkers dat in de gemeente Peel en Maas wordt geteeld kan er natuurlijk ook het nodige ge-proefd worden. Omroep Peel en Maas maakt informatieve reportages bij de deelnemers, deze opnames worden drie weken voorafgaand van Kom in de Kas uitgezonden. Kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen, meedoen met een speurtocht door de kas, cup cakes versieren met zacht rood fruit en zich laten schminken. Bezoek je de Kom in de Kas dag: doe dan mee met de #kasfoto2016 wedstrijd! Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Kom in de Kas.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas wordt voor de 39e keer georganiseerd en is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In gemeente Peel en Maas nemen zeven tuinbouwbedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Ieder bedrijf heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur op zondag 3 april. Parkeren kan bij de bedrijven, er zijn verkeersregelaars aanwezig die helpen met een goede doorstroom.. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis, Rabobank. Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl.