thumbnail_0607 foto 2 juli Kleur rondom afscheid-2

Organisatie “Kleur rondom afscheid” v.l.n.r. : Fien Bos (Fien Bos Uitvaartzorg), Marleen Oudenhoven (De Fabriek Maasbree), Germie Kompier (De Fabriek Maasbree), Esther Mooren (Esther Ritueelbegeleider bij Afscheid), Sandra Leenders (Fien Bos Uitvaartzorg)

Afscheid nemen van een dierbare, vertellen en laten zien hoe diegene geleefd heeft. Is dat niet het mooiste dat je nog voor iemand kunt doen? Er vindt al een duidelijke verschuiving plaats van de kerk, naar de crematoria en restaurants. Ook de Fabriek Maasbree biedt de mogelijkheid om in een intieme, kleurrijke en huiselijke sfeer een afscheidsviering te organiseren die helemaal past bij de overledene. Maar er kan en mag zoveel meer dan men denkt. Daarom hebben initiatiefnemers Germie Kompier (De Fabriek Maasbree) en Fien Bos (Fien Bos Uitvaartzorg) hun krachten gebundeld om een informatiedag ‘’Kleur rondom Afscheid’’ te organiseren. U bent van harte welkom van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

De initiatiefnemers hebben samen een gevarieerd en interessant programma samengesteld voor deze sfeerbeleving in de Fabriek Maasbree. Er zijn diverse stands met o.a. herinneringssieraden, knuffels, natuurbegraafplaats, live uitvaart muziek, videografie en fotografie, en ecologische kisten.

Naast het bezoeken van diverse stands, kunt u naar enkele sprekers luisteren die kort iets vertellen over hun vakgebied: Waar kan ik praktische hulp en/of geestelijke ondersteuning krijgen als iemand ernstig ziek wordt? Hoe werkt een balseming bij thuisopbaring? Wie adviseert en helpt mij bij de inhoud van de afscheidsviering? Kan ik ook thuis hulp krijgen bij het afhandelen van de administratieve en juridische rompslomp? Wat als ik vastloop in mijn rouw?

Deze en andere zaken worden in een ongedwongen sfeer aan de orde gesteld in de huiskamer van De Fabriek Maasbree. Er is ruim tijd voor uw vragen tijdens de presentaties, maar dat kan ook persoonlijk bij de betreffende stand.

Bent u nieuwsgierig geworden? Kom dan op zaterdag 2 juli naar de Fabriek Maasbree aan de Venloseweg 25, waar verschillende ondernemers uit de regio u kennis laten maken met de mogelijkheden rondom een persoonlijk gekleurd afscheid. Meer informatie en een overzicht van de standhouders is te vinden op www.defabriekmaasbree.nl