Het prestigieuze Project-K, waarin 17 verenigingen op 4, 5 én 6 september hun krachten bundelen, heeft een zware klap te verwerken. “In de niet mis te verstane brief, onthoudt de burgemeester zich van alle medewerking”, aldus Kyra Joosten, de productieleider van Project-K.

De brief van de burgemeester:

Geachte mensen van Project-K,

De spotlights. Het podium met het licht. Het decor. De muziek. Het publiek. Alles loopt op rolletjes. De repetities gaan prima. Het is een veelbelovend project. Mooi, bindend en stoer. Alle ingrediënten voor een serie succesvolle musical-muziek-voorstellingen. De mix van zang, muziek, dans, mooie kleding, mooie grime, strak licht en geluid en vooruitzicht op een uitzinnig publiek zorgen voor het ware artiestengevoel bij me.

En dan schrik je wakker! Badend in het zweet, rechtop in bed. Wat een droom. Of beter gezegd: wat een nachtmerrie! Ik in de spotlights. Op het podium met het licht, decor, muziek, alles gereed. En ik? Ik stond stil. Bevroren als een standbeeld wist ik niets meer van de choreografie. Weer zo’n rare droom over wat er in de voorstelling allemaal mis kan gaan.

Nee, ik doe het niet. Ik plaats me wijselijk in de zaal. Zo mogelijk alle drie de optredens. Genietend zal ik -waarschijnlijk met een kikker in de keel-, vanaf de tribune, het hardst meezingen met de musicalnummers die iedereen wel kent. Vol trots aanschouw ik dan alle artiesten op het podium: Mijn buurmeisje, mijn straatgenoten, mijn gemeente, de samenwerking van de verenigingen uit Peel en Maas, Leudal en Horst aan de Maas.

Gepaste trots… dat wel, want gepast heb ik, bij deze.

All For You, Amoroso, Drums & Roses, Go For It, Groove It or Move It, Jointoo, Jong Nederland Horst, Me On Stage, Meriko Vocaal, Padako, Poespas, Sezako, Slagwerkgroep Beringe, SLEM, Swing it Out, The show must go on en Velocity, héél véél succes!

Uw burgemeester.