Steyl – Onder grote belangstelling heeft gouverneur Theo Bovens van de provincie Limburg vrijdagavond 17 oktober het Wereldpaviljoen in Steyl geopend.

De grootste verrassing tijdens de opening was het optreden van een kleurrijk internationaal gelegenheidskoor. Vijfentwintig in lokale lederdracht getooide vertegenwoordigers van de vijf contingenten van de missionarissen van Steyl verschenen onverwacht ten tonele tijdens de toespraak van rector Roland Scheid van het Missiehuis St. Michaël. Samen zongen ze met het publiek “Heal the World” van Michael Jackson.
Een prachtige illustratie van de doelstelling van het Wereldpaviljoen in Steyl. Het was een van de hoogtepunten van de sfeervolle en zeer druk bezochte opening van het Wereldpaviljoen, een nieuwe culturele attractie waar de bezoekers worden ondergedompeld in een andere cultuur.
Het was de droom van initiatiefnemer en voorzitter van Stichting Wereldpaviljoen, René Poels, die daarmee uitkwam. Hij loofde in zijn toespraak de tientallen vrijwilligers die het afgelopen jaar een bijdrage hebben geleverd aan de realisering van het Wereldpaviljoen. “De vrijwilligers zijn het cement van het Wereldpaviljoen”, aldus Poels. Gezien de grote belangstelling en de wachtlijsten voor de scholen op dit moment, voorziet hij een gouden toekomst voor het centrum.
Hij memoreerde dat het Wereldpaviljoen er is gekomen dankzij Floriade 2012. In gezelschap van de burgemeesters van de Regio Venlo, wethouder Teeuwen van Venlo en deputé Patrick van de Broek en de vertegenwoordiger van de Nicaraguaanse ambassade Edgardo Sobenes
en rector Roland Scheid sprak de gouverneur de vele aanwezigen toe.
Burgemeester Antoin Scholten en gouverneur Bovens roemden de inzet en het enthousiaste doorzettingsvermogen van de vele vrijwilligers. Scholten was trots op het feit dat het Wereldpaviljoen in zijn gemeente is geland, hij memoreerde ook hoe passend dit Wereldpaviljoen is bij de sfeer en de boodschap van Kloosterdorp Steyl nu, maar zeker ook in de toekomst. De moeite waard om door te zetten.