25e “Niederrheinischer Radwandertag” zondag 3 juli 2016

Op zondag 3 juli vindt de 25e editie van de Niederrheinischer Radwandertag plaats: een uniek en gratis fietsevenement dat deelnemers kennis laat maken met fietsroutes aan de Nederlandse én Duitse kant van de grens. Ook zijn er enkele routes die deels door België lopen. Er zijn 8 routes samengesteld met startplekken in Midden- en Noord-Limburg.

Het evenement kan ieder jaar op veel belangstelling rekenen. Het evenement combineert dan ook het beste van 2 werelden; genieten van het groene landschap vanaf de fiets én gezelligheid. De gezelligheid is te vinden op de controlepunten en bij de start en finish. Bij de controlepunten worden stempelkaarten afgestempeld én kan overgestapt worden op een andere route. Met een volle kaart kan deelgenomen worden aan de tombola die op iedere start/finish locatie om 17.00 uur plaatsvindt. Ook is er op veel plekken live muziek aanwezig en kan er geborreld worden op de terrassen.

Startplaatsen: 10.00 – 17.00 uur

Gennep Stadhuis, Markt Haelen Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 Montfort Biej de Vogel, Markt 21

Nieuw-Bergen Mosaïqueplein Beesel Markt Susteren Golfbaan Echt-Susteren, Hommelweg 3 Vlodrop De Roerhal, Angsterweg 8 Wellerlooi Landgoed de Hamert

Routes

Montfort Geluksroute 46K is samengesteld voor gezinnen met jongere kinderen. De langere route 41 is ideaal voor de e-bike, en leidt op 1 dag door 3 landen: Nederland, Duitsland en België!

Vlodrop

Geluksroute 27 (40 km) Vlodrop-Wassenberg-Niederkrüchten-Vlodrop. Geluksroute 46 voert door de 6 karakteristieke kerkdorpen van de gemeente Roerdalen, en maakt een kleine lus naar het Duitse Wassenberg. Geluksroute 43 is een grensoverschrijdende fietstocht naar Waldfeucht en Wassenberg.

Susteren

Geniet tijdens twee fietsroutes -van 40 km en 70 km- van nostalgische dorpjes met schitterende vergezichten op de Maasoevers tot charmante gehuchten, verscholen tussen akkerlanden en heuvels. Steek de grens over en geniet volop op een terrasje op de historische Markt in Maaseik.

Beesel

Route 26: Nettetal – Brüggen – Beesel – Nettetal heeft een lengte van ca. 82 km, Route 56: Beesel – Haelen – Bracht – Beesel heeft een lengte van ca. 65 km en Route 56K: Beesel – Bracht – Beesel heeft een lengte van ca. 40 km.

Gennep

Route 55 (51 km) is een prachtige route via het Duits lijntje, de Niers en de Maasduinen, bij route 4 (52 km) word je verrast door het afwisselende landschap in de grensstreek en route 54 (52 km) voert door het Niersdal en het Reichswald, een van de grootste natuurgebieden van de Niederrhein.

Haelen

De Leudalse fietsroute heeft een lengte van 65 km en start bij Bezoekerscentrum Leudal en gaat via het stroomgebied van de Maas naar Beesel en het Duitse Bracht. De oversteek over de Maas wordt gemaakt middels veerpontjes (hier zijn kosten aan verbonden).

Bergen

Keuze uit 4 routes, variërend van 25 tot 65 km. Route 58: via Nieuw Bergen-Kevelaer-de Hamert-Wellerlooi-Nieuw Bergen. Route 55A: via Nieuw Bergen-Gennep (spoorlijn)-Goch-Nieuw Bergen. Route 65: via Nieuw Bergen-Goch-Weeze-Nieuw Bergen. Route 65K: Kinder/familieroute Maasduinen ca. 25 km.

Wellerlooi

Keuze uit 2 fietsroutes, variërend van 50 tot 60 km. Route 57: Geldern – Kevelaer- Jachthut Op Den Hamer – Geldern. 58 Nieuw Bergen – Kevelaer – Jachthut Op Den Hamer – Nieuw Bergen.

Bij de VVV-winkels in Noord- en Midden-Limburg is een gratis folder af te halen en op de website www.liefdevoorlimburg.nl en www.vvvmiddenlimburg.nl staat uitgebreide informatie over de routes en startplaatsen.