Het G-Hockey team van Hockey Club Horst is een van de genomineerde in de categorie iedereen kan sporten tijdens het Sportgala Peel en Maas. Dit gala wordt jaarlijks georganiseerd voor sportverenigingen, sportploegen en individuele sporters uit de gemeente Peel en Maas. Een bijzondere categorie is “iedereen kan sporten”. Deze categorie is speciaal voor sporters met een beperking. Omdat deze categorie regionaal is dingt hij niet mee voor de gemeentelijke sporttrofee Peel en Maas.

Een geweldige opsteker!

Sinds 2008 is een enthousiaste groep leden van Hockey Club Horst gestart met G-Hockey voor volwassenen. Doel is om mensen met een verstandelijke beperking plezier te laten beleven aan de Hockeysport. Getraind wordt iedere donderdagavond van 20:00u-21:00u. Naast de trainingen zijn er wedstrijden waarin het team het opneemt tegen G-Hockey teams uit bijvoorbeeld Nijmegen, Oss en Boxmeer. Natuurlijk gaat het om gezelligheid en wordt het seizoen daarom altijd passend afgesloten. Heleen Wijnands, Coach van de 9 G-Hockeyers is bijzonder blij met de nominatie. “Natuurlijk is het super dat we genomineerd zijn en daarmee waardering krijgen. Daarmee hebben we de prijs nog niet. Zeker is wel dat we een gezellige avond gaan beleven in Panningen en dat is natuurlijk belangrijk” Naast Heleen Wijnands zijn Brigitte Cuppen, Pieter van den Bosch en Rob van de Beuken de trainers van het team.

Winnaars

De winnaars worden 15 april 2016 bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Sportgala van de gemeente Peel en Maas bij Dok 6 in Panningen. Het evenement is compleet uitverkocht en de vraag naar toegangskaarten is groot. Daarom is in samenwerking met Dok 6 besloten om enkele beeldschermen te plaatsen in de hal en in het DOK-Café. Hierdoor kunnen belangstellende toch de uitreiking bijwonen.