2016-03-07 19.07.12Prestigieuze onderscheidingen toegekend door vakjury bij fotowedstrijd

Oisterwijk, 7 maart 2016. Vakfotografen Eugene van Hoof en Ad Vereijken van Foto ID zijn respectievelijk 2e en 4e geworden van de MPN Award 2016. Deze award wordt uitgereikt door Master Photographers Network (MPN), die haar leden jaarlijks de kans biedt hun werk door een vakjury te laten beoordelen. Hiermee mocht Eugene de Zilver Award mee naar huis nemen en Ad kreeg een mooie Eervolle vermelding.

MPN is een netwerk van professionele fotografen, dat als doel heeft het niveau van creatieve vakfotografie op een hoog peil te houden. Tijdens het voorjaarscongres op 7 maart werd het uit drie foto’s bestaande fotopanel van Eugene van Hoof als het op één na beste van vele deelnemers beoordeeld. Met maar 4 punten verschil werd Ad Vereijken met 720 punten vierde. Hiermee ontving hij een Eervolle vermelding. Volgens de jury (bestaande uit Roy Wander, Gerhard Nel en Perry Zonneveld) is er een duidelijke stijl te zien binnen de foto’s van Eugene en Ad. Deze beoordeling is weer een mooie opsteker voor beide fotografen. Voor vakfotografen is een MPN Award een bijzondere erkenning voor hun werk. Daarnaast is de Award een bevestiging voor de consument dat zij met een gekwalificeerde vakfotograaf te maken heeft.

De Award-wedstrijd is één van de manieren waarop MPN-leden hun

niveau kunnen toetsen. Ook het kwalificatiesysteem en het aanbod aan workshops, congressen en seminars biedt hen de kans zichzelf te blijven verbeteren, kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. Zo blijft het niveau van professionele fotografie op een hoog peil.

Eugene van Hoof en Ad Vereijken hebben samen een fotostudio in Maasbree en een servicebalie in Horst: Foto ID www.fotoid.nl