Het Paasweekend is de perfecte gelegenheid om weer eens lekker naar buiten te gaan. Even van de natuur genieten of een actief uitje zijn ideaal in deze tijd van het jaar. En er is gigantisch veel te doen in gemeente Peel en Maas!

Kabouterpad (Peel en Maas)Op Eerste Paasdag is het feest op het Kabouterpad van Nationaal Park de Groote Peel! Bij Buitencentrum de Pelen in Ospel kunnen kinderen langs het Kabouterpad eieren zoeken. Ook de Paashaas komt op bezoek. Deelnemen aan het Paasfeest kost €5 en de activiteit start om 11.00 uur.

In Maasbree vindt op Tweede Paasdag de wandeltocht ‘Door ’t Lank van Bree’ plaats. De route doet verschillende bedrijven aan. Het accent ligt op de producten die Maasbree voortbrengt. De wandeling start vanaf 9.30 uur bij Restaurant De Bron in Maasbree. Deelnemen kost €4 per persoon.

Ook op Tweede Paasdag: Paasmarkt in Panningen. Vanaf 9.00 uur staan 400 marktkramen opgesteld die samen een lengte tellen van 3 kilometer. Terrassen zijn bij goed weer natuurlijk geopend.

Pasen vormt van oudsher de aftrap van het recreatieseizoen. De ruim 70 ondernemers in Peel en Maas die aangesloten zijn bij het toeristisch platform, waaronder veel seizoenbedrijven, trekken samen op om te laten zien dat ze er klaar voor zijn om gasten te ontvangen. Hun Paasactiviteiten zijn verzameld op www.liefdevoorlimburg.nl. Een speciale pagina toont Paasevenementen, brunches, high tea, voorjaarswandelingen en meer.