Afgelopen maandag 18 mei heeft NLW Groep in samenwerking met transportbedrijf DSV en de gemeente Peel en Maas een arbeidsovereenkomst aangeboden aan logistiek medewerker Martin Gielen. Dit is de eerste arbeidsovereenkomst die NLW Groep verzorgt in het kader van de nieuwe Participatiewet.

Logistiek medewerker Martin Gielen neemt de arbeidsovereenkomst in ontvangst van directeur Peter Fleuren van NLW Groep

Deze nieuwe wet is bedoeld om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan te helpen. Zoals bij veel bedrijven het geval is, wil DSV graag meewerken aan de Participatiewet, maar geeft het de voorkeur aan detachering. Als maatschappelijk werkbedrijf kan NLW Groep deze faciliteit bieden.

NLW Groep en de gemeenten Peel en Maas, Venray en Horst aan de Maas werken hiervoor nauw samen met bedrijven in de regio. Veel bedrijven bieden al kansen aan werkzoekenden of geven aan dit in de toekomst te willen gaan doen. NLW Groep kan deze werkgevers ondersteunen, dankzij de jarenlange ervaring in de begeleiding van werknemers die ondersteuning nodig hebben.

Over NLW Groep
NLW Groep staat voor waardevol en passend werken met mensen met een arbeidsbeperking, met als doel participatie op de arbeidsmarkt. Meedoen op de arbeidsmarkt geeft mensen voldoening, waardigheid, onafhankelijkheid en vrijheid. Samen met onze opdrachtgevers vinden wij daarom dat iedereen recht heeft op werk. Als hét unieke centrum voor sociale werkgelegenheid in de regio spannen wij ons in om iedereen optimaal en duurzaam te laten meedoen in de arbeidsmarkt. We doen dit op basis van individueel maatwerk en in samenwerking met werkgevers in de regio.

Over DSV
DSV is een wereldwijde leverancier van logistieke oplossingen. We hebben kantoren in meer dan 70 landen en een internationaal netwerk van partners en agenten. Onze effectieve en professionele oplossingen worden waargemaakt door 23.000 medewerkers. In 2014 heeft DSV een record omzet gerealiseerd van 6.5 miljard euro. DSV is opgedeeld in drie divisies: DSV Road; DSV Air & Sea en DSV Solutions. In Venlo is DSV met drie locaties gevestigd.