_MG_9998 kopiërenOp zondag 27 maart jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk geopend. De dag werd ingevuld met een officieel gedeelte voor genodigden, gevolgd door een Open Dag bij familie Van den Beucken in Helden. Ondanks dat het paaszondag was is het bedrijf van de familie Van den Beucken druk bezocht en spreekt het AspergeGilde Peel en Maas van een zeer geslaagde dag!

Aspergeseizoen officieel geopend Tijdens het officiële programma werden de genodigden op informele wijze meegenomen naar de wereld van asperges in Peel en Maas. Presentator Robert Janssen lichtte toe dat door diverse samenwerkingen de asperges helemaal geworteld is in de gemeente Peel en Maas. Met de ambassadeurs van vorig jaar werd kort teruggeblikt naar de activiteiten in 2015. Daarnaast hebben dansgroep SSS uit Helden en goochelaar El Magico een optreden verzorgd. Vervolgens werden de ambassadeurs voor 2016 voorgesteld, dit zijn:

* Mustafa Amhaouch

* Marianne van Rijswijk

* Jan Bouten

* Daan van der Beek

* Peter Engels

* Sietse Tienkamp

Het AspergeGilde is ervan overtuigd dat deze ambassadeurs de asperges volop onder de aandacht gaan brengen tijdens het aspergeseizoen 2016. Als afsluiter van het programma werd het 1e kistje asperges geveild onder de genodigden. Het bedrag liep snel op en uiteindelijk mochten Frank en Anita, van Frank’s Farm uit Heythuysen, zich voor € 275,- eigenaar maken van het 1e kistje verse asperges uit Peel en Maas. De opbrengst gaat naar Atelier Oet de Verf Panningen.

Open Dag Na afloop van het officiële gedeelte was er van 13.00 tot 17.00uur een open dag op het bedrijf van de familie Van den Beucken. Ondanks dat het eerste paasdag was kwamen er vele bezoekers die kennisgemaakt hebben met de boomkwekerij en aspergeteelt. De bijdrage van sponsoren en vrienden en een geweldige inzet door de familie Van den Beucken hebben gezorgd voor een zeer geslaagde dag.

Mede namens de leden dankt het AspergeGilde iedereen die op enige wijze heeft bijgedragen aan deze geslaagde dag!