foto 2 (2)Vorige week vond van 19 t/m 23 februari in Essen de jaarlijkse Reise + Camping beurs plaats.
De Schatberg was op uitnodiging van de grootste Duitse Camping-Club (DCC) ook aanwezig op deze beurs. Als winnaar van de Europa-prijs ‘Beste Nederlandse Camping’ stond De Schatberg met 5 andere topcampings uit Duitsland, Oostenrijk, Kroatië en Spanje op een ere-plaats bij de DCC.

De Schatberg greep deze mogelijkheid aan om niet alleen zichzelf, maar ook de regio en haar streekproducten te promoten. Door een samenwerking met het Aspergegilde Peel en Maas en Livar kon De Schatberg de bezoekers heerlijke Limburgse hapjes laten proeven in de stand. Alle bezoekers smulden van de asperges met Livar-ham!
De Schatberg is ook erg vereerd dat zelfs Sjaan de Haan, de mascotte van het Aspergegilde, de beurs in Essen bezocht! Sjaan de Haan stond op een mooie plaats in de stand en werd bewonderd door elke bezoeker.

Tijdens de beurs werd de Europa-prijs uitgereikt door de president van de DCC en de burgemeester van Essen. Een zichtbaar trotse Ronald en Karin Hoppzak namen deze prijs in ontvangst: “Een hele mooie onderscheiding van de Duitse kampeerder zélf!”