Sinds 5 april is Rendiz-locatie De Ringoven in Panningen genomineerd voor de Hart-Hoofdprijs 2016 van Triodos Bank. Jaarlijks reikt Triodos Bank deze prijs uit aan een ondernemer die met het hart én hoofd een inspirerende bijdrage levert aan een duurzame wereld. Op basis van het grootste aantal publieksstemmen wordt de winnaar verkozen. De Ringoven is van de 6 genomineerden, de enige uit de provincie Limburg.

De Ringoven is een restaurant in een monumentale ringoven in Panningen. Hier zijn medewerkers aanwezig die een werkervaringstraject volgen en mensen die werken in het kader van arbeidsmatige dagbesteding. Omdat ze bijvoorbeeld een lichamelijke of fysieke belemmering hebben, een ernstige levenservaring hebben meegemaakt of omdat zij om de een of andere reden geen opleiding hebben afgemaakt.

De Ringoven maakt via deze nominatie kans op een bijzondere prijs van maar liefst € 10.000 om de locatie verder te ontwikkelen. Zo kunnen zij meer deelnemers een kans te bieden om dagbesteding of werktrajecten te volgen en is er meer ruimte om activiteiten te ontplooien met de buurtbewoners zoals het Handwerkcafé.

Stemmen kan op de website van Triodos Bank: www.triodos.nl/hart-hoofdprijs

Door te stemmen maakt iedereen tevens kans op een weekend Amsterdam voor twee personen t.w.v. € 565,- De stemperiode loopt tot 24 mei 2016. De winnaar wordt op 24 mei bekend gemaakt.