Dit jaar wordt het BCL Carnavalstreffen georganiseerd door de Kuus oeht Kepèl. Op zaterdag 22 november en zondag 23 november is Kepèl dus het middelpunt van vastelaovendvierend Limburg. Voor dit unieke evenement is een speciale website en facebookpagina aangemaakt. Neem eens een kijkje op:

www.bcl-panningen.nl en de facebookpagina van BCL Panningen.

De Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg heeft ongeveer 150 aangesloten verenigingen en is opgericht op 18 januari 1965. De BCL heeft als doelstelling het in standhouden van de carnavalscultuur. Eén van de middelen daarin is het jaarlijks terugkerende BCL Carnavalstreffen.

In 2014 is de organisatie van dit evenement dus in handen van de Kuus oeht Kepèl en zal dit plaatsvinden op zondag 23 november 2014 in Evenementenhallen De Heuf in Panningen.

AdvertentieBCLHet BCL Carnavalstreffen is een feest dat wordt georganiseerd om alle carnavalsverenigingen in de diverse regio’s de kans geeft om elkaar te ontmoeten en te laten zien hoe zij carnaval vieren. Op deze dag zullen dus een groot aantal verenigingen naar Panningen komen om samen een enorm feest te bouwen. Om ook de Kepèlse gemeenschap kennis te laten maken met alle verenigingen, zal er vooraf in een Optocht door het centrum van Panningen gelopen worden.

Daarna barst het feest los in De Heuf met verschillende optreden van de verenigingen zelf, die in Panningen een mooi podium wordt geboden om zichzelf te laten zien. Daarnaast zal er een band op het podium aanwezig zijn die het geheel in een muzikaal jasje steekt. Als klap op de vuurpijl zal er nog een optreden plaatsvinden van een echte Limburgse topper.

Naast de BCL verenigingen hoopt de Kuus oeht Kepèl ook alle zusterverenigingen in de Gemeente Peel en Maas welkom te mogen heten. En uiteraard is iedereen van harte welkom die zich in dit carnavalsgeweld wil mengen en wil zien hoe men door heel Nederland carnaval viert.

Voordat het feest op zondag losbarst zal eerst op zaterdagmiddag (22 november) alle aandacht uitgaan naar de jeugd. Dan zal het Jeugd BCL Carnavalstreffen plaatsvinden. Een super gezellig feest voor alle jeugdcarnavalsverenigingen uit Nederland, maar ook Duitsland. De verenigingen wordt deze middag een leuk programma aangeboden met veel muziek en dans. Dit mag je niet missen!