Met het liedje ‘D’r aan wie verkes Wullem’ hebben de Aod Prinsen oeht Kepèl de Schlagermiddag van de Kuus oeht Kepèl gewonnen. In een hele spannende strijd versloegen zij nipt de Dotje Crew met het liedje ‘Stok stief stil blieve staon’. Op de derde plaats eindigde Rob Kömhoff. Hij bracht het nummer ‘Jonk zien’. De publieksprijs, de Vastelaovesgek, ging naar de heren van Openingstied met het nummer ‘Baere good’.

Het was dus een spannende middag in DOK6. Deze middag werd rond half 4 geopend door Vorst Raymond die als eerste een moment stilte van de zaal vroeg voor het overlijden van Oud-Prins Bart I en alle ellende die in de wereld gaande is. Met een optreden van de Dansgarde van de Kuus oeht Kepèl werd deze muzikale middag officieel geopend.

Vervolgens was het aan De Breurkes om de liedjes carrousel te openen door de winnende schlager van vorig jaar te brengen. De Breurkes werden gevolgd door 8 schlagergroepen die allemaal met veel trots hun schlager brachten. In de pauze werd de eerste CD overhandigd aan Prins Bart II, die deze uiteraard met plezier in ontvangst nam. Deze CD is voor slechts € 11,- te koop bij Jumbo Panningen en The Read Shop Willekens.

Daarna was het tijd voor ronde 2 van schlagergroepen. Opnieuw werden de schlagers vol passie en enthousiasme door de verschillende groepen gebracht. Aan de jury de moeilijke taak om een uitslag aan deze sterk vertegenwoordigde Schlagermiddag te geven.

Rond de klok van 18.30u bracht juryvoorzitter Frank Wilms het verlossende woord. Allereerst mochten de winnaars van de Vastelaovesgek, Openingstied, nog eenmaal hun schlager brengen. Daarna was het uiteraard ook de beurt aan de Aod Prinsen oeht Kepèl om hun lied nog eenmaal aan het publiek te laten horen.

DJ Maurice Fermont nam het vervolgens over. Hij wist de zaal nog tot in de kleine uurtjes op te zwepen, zodat er nog uitgebreid geproost kon worden op een geweldige Schlagermiddag.

Hieronder de uitslag:

1ste plaats: