Aspergeseizoen in Peel en Maas feestelijk afgesloten

ASP afsluiting 1659Op woensdag 24 juni jl. heeft het AspergeGilde Peel en Maas het aspergeseizoen feestelijk afgesloten. Aan de ambassadeurs was de eer om de laatste asperges van het seizoen te steken op een aspergeveld van de familie Slots in Kessel. Het AspergeGilde mocht bij deze afsluitingsactiviteit wederom rekenen op een goede opkomst van telers, sponsoren, vrienden vrijwilligers en andere betrokkenen.

ASP afsluiting 1676Een gezelschap van ruim zeventig genodigden verzamelde zich bij het aspergebedrijf van de familie Slots in Kessel. Na een kort ontvangst werden de ambassadeurs door Loonbedrijf Maas – met een trekker met huifkar – naar het aspergeveld gebracht. Daar aangekomen gingen ambassadeurs Annie Teeuwen, Arno Janssen, Wiel Steeghs, Mat Gommans en Twan Wulms enthousiast aan de slag met het steken van de laatste asperges. Onder toeziend oog van de overige genodigden werd het aspergekistje goed gevuld, waarna de stoet – met de ambassadeurs in de huifkar voorop – verder trok naar camping De Heldense Bossen.

 

Na een hartelijk ontvangst bij De Heldense Bossen was het woord aan Sietse Tienkamp, directeur van De Heldense Bossen. In een boeiende presentatie gaf Tienkamp uitleg over o.a. het belang van de omgeving – en daarmee ook de aspergeteelt – voor zijn camping. Vervolgens was de eer aan ambassadrice Annie Teeuwen om, namens haar collega ambassadeurs, het laatst gestoken kistje asperges aan te bieden aan kok Mirko de Boer van De Heldense Bossen.

 

ASP afsluiting 1706Mat Kersten, voorzitter van het AspergeGilde, eindigde het officiële gedeelte van de bijeenkomst met een korte terugblik op het aspergeseizoen en het bedanken van de sponsoren, vrienden en natuurlijk de vrijwilligers Jan Jongmans en Jo van Horen. Onder het genot van een hapje en drankje werd de avond voortgezet tot in de late uurtjes.

Het AspergeGilde Peel en Maas wil graag iedereen bedanken die op enige wijze een steen(tje) heeft bijgedragen aan de vele activiteiten die afgelopen seizoen zijn georganiseerd ter promotie van de asperges in de Peel en Maas regio.