Terwijl Limburg in de ban is van de verkiezing van het beste Vastelaovesleedje voor het LVK, zijn de voorbereidingen voor het Alternatief LVK ook in volle gang.

Poster ALVK 2014Inmiddels is het Alternatief LVK bijna net zo beroemd als het echte LVK. Alleen gaat het niet om het beste vastelaovesleedje, maar om het aller-slechtste (met een knipoog natuurlijk).

De voorrondes zijn al in volle gang en de echte vastelaovendvierder weet die wel te vinden, er wordt geen reclame voor gemaakt. Je moet het zien als een “ondergrondse vastelaoves scene” die in kleine dorpscafés en feestzaaltjes in de Limburgse dorpen wordt georganiseerd en langzaam steeds geliefder wordt omdat het niet tot in de puntjes georganiseerd is maar er wel spontane leuke en gekke dingen ontstaan zo als vastelaovend bedoeld is.

Half um Half plus EineDit jaar heeft de Dörpse groep Half um Half + Eine, het Alternatief LVK naar Helden weten te krijgen en zal plaatsvinden bij Discotheek The Apollo in Helden. Het was niet gemakkelijk om een geschikte ruimte te vinden, omdat men nooit weet hoe het feest zal verlopen. Eigenaar Stephan Janssen van The Apollo is zich er van bewust dat hij de zaal op het einde letterlijk zal moeten schoonvegen want je weet nooit wat de Limburgse zanggroepen met hun aanhang allemaal meenemen en achterlaten……

Iedereen is welkom en dan natuurlijk zo gek mogelijk verkleed.

Zaterdag 8 februari om 12.30 uur gaat de finale van het Alternatief LVK van start.

Discotheek the Apollo zal haar deuren om 12.00 uur open hebben en de entree is gratis.

L1 is ook aanwezig en zal live verslag doen.