Onder veelvuldige knallen van het Kuuzekanon heeft Vorst Raymond op maandag de 11e van de 11e het vastelaovesseizoen van de Kuus oeht Kepèl geopend. Het terras van Café Pierke was dit keer het podium voor de Vastelaoves ceremoniemeester.

Verwonderlijk was dat hij na zijn passende toespraak dit keer niet de President van de Kuus oeht Kepèl verzocht om Prins Ronnie I weer van zijn eigen Prinsensteek te voorzien. Nee, niemand minder dan Kuus Hadje Janssen (jarig op de 11e van de 11e) kreeg de eer. Met die symbolische handeling mocht hij Ronnie weer in zijn Prinselijke hoedanigheid verheffen. De doorluchtige hoogheid mocht op zijn beurt de gehele Raad van Elf installeren door hun ook de steek op te zetten. Zoals we de traditie kennen werd het geheel kracht bijgezet met de Vastelaovesgroet en de klanken van het Limburgs volkslied. Deze ceremonie werd prima opgeluisterd door joekskapel ’t Rèbels Kepèlke. Na een korte toespraak van Prins Ronnie I trok het gezelschap naar binnen. Een polonaise over de Steenstraat mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken. Binnen werd onder vrolijke klanken van DJ Maurice’ke en geklonken op de seizoensopening.

Maar er stond nog meer op de rol. Eerst mocht de Meijelse buuttereedner Thijs Engels met zijn buut als “Ongerweezjur” het publiek vermaken. Wat later op de avond werden Renee Keltjens en William Steeghs voorgesteld als respectievelijk nieuw Kuus-lid en Vriend van de Kuus. In 2014 zal het jaarlijkse B.C.L-Treffe door De Kuus oeht Kepèl worden georganiseerd. Voor die gelegenheid is een gloednieuw logo ontworpen. Dat logo werd met gepaste trots aan het publiek gepresenteerd.

De sfeer was als met Vastelaovend! De Kuus oeht Kepèl kan terug kijken op een oergezellige seizoensopening. Het bleef nog lang gezellig in Café Pierke!

bron: www.kuus-oeht-kepel.nl