[Landelijk] Onderzoek naar vermissing 10-jarige Hebe en begeleidster

Raamsdonksveer / Vught – De regionale recherche in de eenheid Oost-Brabant is gisteren een groot onderzoek gestart naar de vermissing van de 10-jarige Hebe uit Vught en haar begeleidster Sanne Bos. Hebe heeft een beperking en heeft 24 uur per dag zorg nodig. De politie en de ouders van Hebe maken zich dan ook zorgen over haar welzijn.

Het is nog volkomen onduidelijk wat er is gebeurd en waar het tweetal is. In verband met de vermissing van Hebe werd dinsdagochtend een Amber Alert uitgedaan en vanaf 14:30 uur startte een concrete zoekactie ter hoogte van Waspik.

Eerste zoekacties
Hebe werd aan het einde van de maandagmiddag door haar begeleidster opgehaald in Raamsdonksveer en beiden zijn sindsdien spoorloos. Ze vertrokken vanuit de Sint Theresiastraat in een zwarte Kia Picanto voorzien van kenteken PR425K. Hebe zou door haar begeleidster naar huis worden gebracht, maar ze zijn daar nooit aangekomen. De politie werd enkele uren later gealarmeerd en startte direct een zoekactie in het gebied op en rond de route tussen Raamsdonksveer en Vught. Daarbij werd ook een helikopter ingezet.

Burgernet, social media en Amber Alert
De politie startte een Burgernet actie en de familie van Hebe zocht de aandacht via social media. De hele nacht werd door de politie op allerlei manieren geprobeerd om de auto met Hebe en haar begeleidster te traceren, maar helaas zonder resultaat. Daarop is een Amber Alert verstuurd, waardoor de foto van Hebe samen met informatie over de auto dinsdagochtend via vele kanalen in ons land werd verspreid.

Zoekactie Waspik
De politie heeft aanwijzingen dat zij mogelijk gistermiddag om 15:30 uur op de A59 t.h.v. Waspik zijn geweest. De familie van Hebe heeft vanmorgen al in dit gebied gezocht. Het is voor de politie belangrijk om een gecoördineerde zoekactie op touw te zetten.

Eerder deed de politie onderzoek naar een melding van een auto in het water bij de Hooiweg, maar die leverde dus geen voertuig op. Volgens burgemeester Ausems wordt er nu verder gezocht in de omgeving. De politie zoekt sinds 14.30 uur samen met ongeveer 120 vrijwilligers van het Veteranen Search Team in Waspik.

Help mee 
Op dit moment houdt de politie nog alle scenario’s open over wat er gebeurd kan zijn. Alle informatie die ons daarbij kan helpen is welkom. Weet u of denkt u te weten waar Hebe en/of haar begeleidster Sanne zijn? Hebt u andere informatie over wat er mogelijk met hen is gebeurd? Elk klein beetje informatie dat ons kan helpen hen terug te vinden is welkom. Neem contact op met de opsporingstiplijn 0800-6070 voor tips en via onderstaande actieknoppen. Deel onze berichtgeving over de vermissing van Hebe en haar begeleidster ook op uw social media kanalen, zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen helpen om hen zo snel mogelijk te vinden.

Kijk ook op de vermist-pagina over Hebe 
© Dit is het originele politie persbericht – update 14.56 uur. 

Het bericht [Landelijk] Onderzoek naar vermissing 10-jarige Hebe en begeleidster verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...