Landelijk: Meer boetes uitgedeeld aan fietsers voor gebruiken telefoon

Het aantal verkeersboetes dat vorig jaar is uitgeschreven aan fietsers die hun telefoon gebruikten is gestegen van 45.778 naar 53.259. Het gaat om een stijging van 16,3 procent, wat door het ministerie van Justitie en Veiligheid “opvallend” wordt genoemd. Het gebruiken van een telefoon terwijl je fietst is sinds juli 2019 verboden. Handsfree bellen en muziek luisteren mag wel.

De politie kan niet één oorzaak aanwijzen voor de toename van de boetes voor fietsers. “We handhaafden zoals altijd.”

Ook is volgens het ministerie een forse toename te zien in de opgelegde boetes voor foutparkeren/stilstaan. Dat zijn er bijna 60.000 meer dan in 2021. “Een mogelijke verklaring kan zijn dat na de coronacrisis weer meer werd geparkeerd in stadscentra doordat de winkels weer open waren.”

Het totale aantal verkeersboetes is uitgekomen op ruim 8,1 miljoen, dat is een stijging van 1,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. De meeste boetes zijn opgelegd voor te hard rijden, dat waren er 6.512.086. “Dat is een verschil van 129.850 ten opzichte van het jaar daarvoor. Toen waren dat er 6.641.936.”

Het gemiddelde bedrag dat mensen moesten betalen voor een verkeersovertreding kwam neer op 84,16 euro. Voor een snelheidsovertreding was het gemiddelde 62,88 euro.

© ANP.

Het bericht Landelijk: Meer boetes uitgedeeld aan fietsers voor gebruiken telefoon verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...