[Landelijk] AMBER Alert: Gino (9) vermist uit Kerkrade

De politie heeft een AMBER Alert uitgegeven vanwege de vermissing van een 9-jarig jongetje uit Kerkrade. De politie zegt dat het kind in levensgevaar is en hield eerder op de dag al rekening met een misdrijf.

De jongen, Gino genaamd, is woensdagavond tussen 19.30 uur en 20.30 uur voor het laatst gezien in een speeltuin aan de Hertogenlaan en Zonstraat in Kerkrade.

De politie sloeg groot alarm omdat er geen enkele verklaring gevonden kan worden voor het verdwijnen van de jongen. Via Burgernet werd een oproep geplaatst uit te zien naar Gino van der Straeten. Ook wordt er een signalement van het kind gegeven. De jongen had volgens zijn zus een zwarte step bij zich met rode handvatten.

De politie is naar eigen zeggen op zoek naar een volwassene en drie wat oudere kinderen die woensdagavond rond 18.30 uur gezien zouden zijn bij het speeltuintje waar Gino op dat moment was. “Mogelijk weten zij meer over de verblijfplaats van Gino”, aldus een woordvoerder. Tot nog toe hebben deze mensen zich niet gemeld, zei hij.

Volgens een 21-jarige zus woont de jongen bij zijn moeder in Maastricht. Maar die is ziek, en sinds een week logeert hij daarom bij een 32-jarige zus in Kerkrade. De twee zussen hebben naar eigen zeggen tot 05.00 uur donderdagochtend gezocht, en daarna heeft de zus bij wie de jongen logeert twee uur op het politiebureau gezeten. De 32-jarige vrouw in Kerkrade is zelf moeder van twee kleine kinderen.

Volgens de 21-jarige zus ging de jongen woensdagavond nog even voetballen op een speelplek in Kerkrade, vlakbij zijn logeeradres. Om 19.30 uur had hij daarvan terug moeten zijn. Maar sindsdien is hij spoorloos.

Om 17.00 uur donderdagmiddag is er een grote zoekactie in de buurt waar de jongen het laatst gezien is. Op Facebook wordt een oproep gedaan aan mensen om mee te zoeken. Familie en vrienden van de jongen zijn donderdagmiddag begonnen met het verspreiden van affiches met foto’s en signalement van Gino.

Step gevonden
In Landgraaf is donderdagavond een step gevonden die veel lijkt op die van het sinds woensdagavond vermiste 9-jarige jongetje Gino. Dat heeft een woordvoerster van de politie donderdagavond gezegd. Naar het jongetje wordt sinds woensdagavond intensief gezocht in Kerkrade, waar hij logeerde. Landgraaf ligt enkele kilometers van Kerkrade af.

Signalement van Gino
Het is een jongen van 9 jaar oud met het volgende signalement; Blanke huidskleur, 130cm groot, blond haar, blauwe ogen, 9 jaar oud. Hij draagt een rode jas met zwarte mouwen van het merk Jordan, lichtgrijze spijkerbroek, een rood Nike petje en groene schoenen met witte zool. Hij heeft een zwarte step met rode handvatten en rode stickers bij zich.

Gegevens
Gino van der Straeten

Huidige leeftijd: 9
Lengte: 130 cm
Haarkleur: Blond
Oogkleur: Blauw
Geslacht: Man

Gino (9) vermist ( Foto:Politie)

Duitsland
Inmiddels heeft ook de Duitse politie in Aken een oproep gedaan om naar het kind uit te zien. Kerkrade ligt aan de Duitse grens. Gino woont in Maastricht, maar logeerde bij een zus in Kerkrade.

Heeft u tips of heeft u deze jongen gezien? Belt u 112.

© ANP/Nieuws.nl/Politie.nl

Het bericht [Landelijk] AMBER Alert: Gino (9) vermist uit Kerkrade verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...