Kessel

Peel en Maas

Kessel was de voormalige residentie van Graafschap Kessel en kreeg in 1312 stadsrechten. Kessel is direct aan de Maas gelegen op een hoogte van ongeveer 20 meter. Met een veerpont bereik je de mooie dorpen Beesel en Reuver. 

Het middeleeuwse Kessel ontstond rond een wachttoren uit de 10e eeuw. De oudste geschriften over Kessel stammen mogelijk uit het eind van de elfde eeuw. De graven van Kessel wonende in het vroegere Kasteel de Keverberg, dat sinds 1945 een ruïne was en in 2015 volledig is gerestaureerd.

Met de Maas als absolute eyecatcher is Kessel mogelijk een van de mooiste dorpen in Limburg. Lekker genieten van een mooie fietstocht langs het water maakt Kessel ideaal voor de toerist.

De historische markt, monumentale panden, gezellige horeca en een schitterend Maaspanorama. Je ziet het in Kessel.

Top in Kessel

Steentjes gooien langs de Maas. Of in een sloepje lekker wat wegdobberen. Kessel uit bij uitstek de plek om te onthaasten. Wie Kessel niet kan waarderen zal elders ook nauwelijks iets moois kunnen vinden. Naast een kaasboerderij, een lekker ijs of een B&B is er zoveel te beleven in Kessel. 

Wat je moet weten

In de zomer zijn er erg veel toeristen en kan het druk zijn bij de veerpont. Ook de drukte bij verschillende horecazaken zal niet onopgemerkt blijven. Hou rekening met iets langere wachttijden.

in Kessel

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...