Jubileumeditie van grootste koishow ter wereld in Arcen

De grootste koishow ter wereld is de Holland Koi Show. De Nishikigoi Vereniging Nederland (NVN) organiseert midden augustus de dertigste editie van het evenement in Kasteeltuinen Arcen. Bijzondere koi, die behoren tot de top van Europa, worden tentoongesteld op 19, 20 en 21 augustus. Tijdens deze dagen trekken er duizenden koiliefhebbers en koihandelaren over de hele wereld naar het bloemenpark.

Wedstrijd
Het Toernooiveld van Kasteeltuinen Arcen vormt het decor voor deze jubileumeditie van de Holland Koi Show.
Hier staan honderden koi tentoongesteld. Deze worden getoond door koiliefhebbers en koihandelaren die met hun koi deelnemen aan een wedstrijd. De deelnemers maken kans op diverse prijzen met hun koi die worden beoordeeld door een internationale, professionele jury. Het jurypanel bestaat uit 12 leden uit Japan, België, Australië, Zuid-Afrika, Zweden, Engeland, Noord-Ierland en Amerika.

Alles voor in en rondom de vijver
Rondom het Toernooiveld staan tientallen stands. De bezoekers van het evenement kunnen hier terecht voor informatie, maar ook voor alle benodigdheden met betrekking tot de vijver. Hier is het uiteraard ook mogelijk voor de koiliefhebbers om zijn collectie koi uit te breiden. Daarnaast organiseert NVN bij de stands een tombola en verschillende lezingen m.b.t. koi.

Liefhebbers van Japanse sferen
Koi is de nationale vis van Japan. De oorspronkelijke afkomst van de koi is terug te zien op het evenement, maar ook in Kasteeltuinen Arcen kunnen bezoekers zich in Japanse sferen begeven. Het evenement heeft bijvoorbeeld een bonsai-show met bijzondere bonsai in allerlei soorten en maten. En tijdens een wandeling door het bloemen- en plantenpark worden Japan-liefhebbers getrakteerd met o.a. de Acertuin, het Bamboebos en een Japanse tuin met felrode torii.

Het bericht Jubileumeditie van grootste koishow ter wereld in Arcen verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...