Inwoning studenten binnen zorglocatie

De Zorggroep is een bijzondere samenwerking gestart met Roommit om kamers aan studenten te verhuren binnen een zorglocatie. Op de locaties Hof ter Borcht in Baarlo en de Meeuwbeemd in Venlo kunnen studenten een kamer gaan huren tegen een schappelijke prijs. Op beide locaties worden twee kamers ter beschikking gesteld. Als de samenwerking goed bevalt, zal dit nog verder uitgebreid worden.

Roommit is een beginnend bedrijf dat studenten selecteert die goed binnen deze zorglocaties zouden passen. De student mag voor een schappelijk prijs op de zorglocatie komen wonen. Uiteraard gelden voor de student dezelfde huisregels als voor elke andere bewoner. In ruil daarvoor zal de student een aantal uren per week besteden aan vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld sociale activiteiten, hulp met digitale middelen of kleine klusjes.

Beide partijen kijken erg uit naar deze nieuwe samenwerking. Het is een mooie win-win situatie. De studenten krijgen de mogelijkheid een goedkope kamer te huren en ouderen krijgen een beetje extra hulp en ondersteuning. Beide organisaties denken dat er een mooie band kan ontstaan tussen verschillende generaties op één locatie. Bovendien is het vrijwilligerswerk van onschatbare waarde voor de bewoners. En aangezien de groep vrijwilligers steeds kleiner wordt en het moeilijk is nieuwe vrijwilligers te vinden, zijn De Zorggroep en Roommit heel blij met deze oplossing.

De student hoeft geen zorgachtergrond of zorgopleiding te hebben en zal geen zorgtaken verrichten. Een student kan wel samen met de bewoners een kopje thee drinken, een spelletje doen, gaan wandelen, helpen met Facetimen, naar muziek luisteren of meehelpen met koken. Er worden bewust studenten geselecteerd die maatschappelijk betrokken zijn en het een mooi doel vinden om de levens te verrijken van de bewoners.

Momenteel vindt de selectieprocedure plaats. Aanmelden voor huur is op deze locaties niet meer mogelijk. Het streven is om vanaf half oktober de eerste studenten te kunnen gaan huisvesten.

Het bericht Inwoning studenten binnen zorglocatie verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...