In- en uitchecken met je betaalpas of creditcard in bussen Arriva in Limburg

Reizen met de bussen van Arriva in Limburg is nog makkelijker geworden. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf 1 maart ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard – ook op een mobiel. Eind januari werd deze nieuwe betaalvorm al geïntroduceerd in de treinen van Arriva in Limburg.

Het betalen in het OV gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds slimmer en steeds makkelijker. Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink gefaseerd ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay. In- en uitchecken met een betaalpas of creditcard is een van die nieuwe betaalvormen.

In het overgrote deel van Nederland is het al mogelijk om met de betaalpas te reizen, ook bij Arriva. Een actueel overzicht staat op www.ovpay.nl. Eind maart/begin april is het in- en uitchecken in het OV met een contactloze betaalpas of creditcard naar verwachting mogelijk in heel Nederland.

Makkelijk, maar wel even opletten!
Reizen met een betaalpas is heel eenvoudig: precies hetzelfde als met de OV-chipkaart. Het is belangrijk dat zowel bij het inchecken als bij het uitchecken dezelfde betaalpas of creditcard wordt gebruikt. Haal daarom de betaalpas, creditcard of OV-chipkaart uit de portemonnee of pasjeshouder, zodat de gewenste pas wordt gebruikt. Een betaalpas/creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening.

Hoe betalen met OVpay?
Reizigers in Limburg kunnen vanaf vandaag in de Limburgse bussen in- en uitchecken met:

een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, of SNS;
een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS);
alle buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa;
een smartphone die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen en creditcards;
en natuurlijk met de bestaande OV-chipkaart en barcode.

OVpay is in Limburg ook beschikbaar op de grensoverschrijdende buslijnen van Arriva waar met een OV-chipkaart kan worden gereisd.

Reisoverzicht
De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement
De kosten van gemaakte reizen op een dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven; dat totaalbedrag is zichtbaar voor de reiziger op het betaaloverzicht van de betreffende bank of creditcardverstrekker. Reizigers vinden hun reisoverzicht terug door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV en in de OVpay-app als de reiziger daar een account aanmaakt. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

In- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard is onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OV-betalen. Binnen dit programma werken OV-bedrijven, Translink, de OV-autoriteiten en banken samen. De nieuwe betaalvormen in het OV worden gefaseerd ingevoerd in de periode 2021-2024. Gebruiksgemak en betrouwbaarheid staan bij OVpay voorop.

Informatie voor reizigers over OVpay is te vinden op arriva.nl/ovpay.

Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV is beschikbaar op www.ovpay.nl

Het bericht In- en uitchecken met je betaalpas of creditcard in bussen Arriva in Limburg verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...