In 2023 gaan de toeslagen omhoog

De zorgtoeslag, huurtoeslag en het kindgebonden budget gaan per 1 januari 2023 extra omhoog. De toeslagen gaan elk jaar omhoog, maar nu komt er nóg een bedrag bij. Dit is om mensen extra te ondersteunen, want het leven is een stuk duurder geworden. Daarnaast komen in 2023 meer mensen in aanmerking voor een toeslag meldt de Belastingdienst.

Zorgtoeslag
In 2023 gaat de zorgtoeslag voor 1 jaar extra omhoog. Krijg je al zorgtoeslag? Bekijk dan hoeveel zorgtoeslag je iedere maand in 2023 krijgt.

Meer mensen komen in 2023 in aanmerking voor zorgtoeslag. Dit komt omdat de inkomensgrenzen zijn verhoogd. Heb je geen toeslagpartner? Dan heb je  in 2023 recht op zorgtoeslag als uw inkomen niet hoger is dan € 38.520 per jaar. In 2022 was dit € 31.998 per jaar. Heb je een toeslagpartner? Dan hebben jullie in 2023 recht op zorgtoeslag als jullie inkomen niet hoger is dan € 48.224 per jaar. In 2022 was dit € 40.994 per jaar.

Krijg je nog geen zorgtoeslag? Kijk of je dan voldoet aan de voorwaarden. Je kunt de zorgtoeslag aanvragen in Mijn toeslagen via de Belastingdienst.

Huurtoeslag
De huurtoeslag gaat extra omhoog. Hierdoor ontvangen de meeste mensen meer huurtoeslag. Krijg je al huurtoeslag? Kijk in Mijn toeslagen om te zien hoeveel je in 2023 gaat krijgen.

Bij een hoger inkomen of een hogere huur kunnen meer mensen huurtoeslag krijgen. Krijg je nog geen huurtoeslag? Maak een proefberekening om te zien of je huurtoeslag kunt krijgen. In 2022 heb je recht op huurtoeslag als de huur niet hoger is dan € 763,47. Dit bedrag is in 2023 verhoogd naar € 808,06. Vraag de huurtoeslag aan in Mijn toeslagen als je er recht op hebt.

Kindgebonden budget
Het kindgebonden budget gaat in 2023 extra omhoog. Je krijgt in 2023 dus meer kindgebonden budget per kind. En alleenstaande ouders krijgen een extra verhoging. Krijg je al kindgebonden budget? Kijk in Mijn toeslagen om te zien hoeveel je in 2023 krijgt.

Krijg je nog geen kindgebonden budget? Maak dan een proefberekening om te zien of je hier recht op hebt. Als je al een andere toeslag krijgt, krijg je het kindgebonden budget vanzelf. Krijg je die niet vanzelf? Dan kan je het aanvragen in Mijn toeslagen via de Belastingdienst.

Kinderopvangtoeslag
De kinderopvangtoeslag gaat ieder jaar iets omhoog, maar in 2023 niet met een extra bedrag. Bekijk in Mijn toeslagen (via de Belastingdienst) wat je in 2023 krijgt.

© Belastingdienst. 

Het bericht In 2023 gaan de toeslagen omhoog verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...