Helft van alle Limburgse snelheidsboetes uitgeschreven in 4 gemeenten

In 2021 werden zo’n 807.000 snelheidsboetes uitgeschreven in Limburg. Verkeersdeelnemers werden het vaakst beboet in Maastricht, gevolgd door Heerlen, Venlo en Weert. Deze vier gemeenten samen waren vorig jaar zelfs goed voor ruim de helft van alle Limburgse snelheidsboetes (53,3%). Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

In Maastricht werden vorig jaar 78.273 snelheidsboetes uitgedeeld, wat neerkomt op zo’n 214 prenten per dag. Ook in Heerlen (69.025), Venlo (51.163) en Weert (43.382) overschreden weggebruikers vaak de maximale snelheid. In Simpelveld werden juist de minste snelheidsboetes uitgeschreven: hier kregen vorig jaar slechts 20 verkeersdeelnemers een boete voor te snel rijden.

In Eijsden-Margraten meest forse overtredingen
De gemiddelde snelheidsoverschrijding van alle bekeuringen in Limburg was vorig jaar 8 km/u, al verschilt dit lokaal sterk. Zo wordt in Eijsden-Margraten over het algemeen het hardst gereden. Van alle boetes waarin de exacte snelheid is aangegeven, is de gemiddelde snelheidsoverschrijding hier zelfs 10,4 km/u. De top 5 Limburgse gemeenten met de hoogste gemiddelde snelheidsoverschrijdingen is als volgt:

Eijsden-Margraten: gemiddeld 10,4 km/u te hard
Meerssen: gemiddeld 10,3 km/u te hard
Gennep: gemiddeld 10,2 km/u te hard
Valkenburg a/d Geul: gemiddeld 9,6 km/u te hard
Maasgouw: gemiddeld 9,1 km/u te hard

In heel ons land werden er 80.000 boetes uitgeschreven voor mensen die meer dan 30 km te hard reden.

Auto-expert Menno Dijcks: ”Een strafbeschikking vanwege te hard rijden kan grote invloed hebben op de autoverzekering. Je krijgt een strafbeschikking als je binnen en buiten de bebouwde kom meer dan 30 km per uur te hard rijdt. Op de snelwegen ligt dat op 40 km per uur. Dat moet je de volgende acht jaar melden bij het aanvragen van een andere verzekering. Als je bijvoorbeeld een andere auto koopt of wilt overstappen naar een goedkopere verzekering. Verzekeraars kunnen je dan weigeren omdat je een ‘groter moreel risico’ vormt voor de verzekeraar. Je kunt je dus minder gemakkelijk verzekeren in de toekomst.” Afgelopen jaar waren er zo’n 48.000 mensen die een strafbeschikking kregen voor te hard rijden.

Leudal heeft de actiefste flitspaal van Limburg
De meest actieve flitspaal van Limburg staat langs de N280 bij Leudal, aan de westkant. Met in totaal 17.014 snelheidsboetes was dit meest productieve flitser van de provincie. Ook langs de N271 in Bergen werd vaak te hard gereden, 16.805 keer. De top 3 meest actieve flitspalen van Limburg wordt verder aangevuld door de meest noordelijke flitser aan de Weselseweg in Venlo: 16.664 keer reden verkeersdeelnemers hier te hard.

Het bericht Helft van alle Limburgse snelheidsboetes uitgeschreven in 4 gemeenten verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...