Helden

Peel en Maas

Helden in de volksmond Helje genoemd, is een plaats en de voormalige gemeente. 

De Sierschijf van Helden is een belangrijk kunstvoorwerp. Het betreft een kunstig bewerkte ronde schijf van verguld zilver, waarschijnlijk bedoeld als versiering van een schild of paardentuig. Het voorwerp werd rond het midden van de 19e eeuw ontdekt door een turfsteker in de omgeving van Helden. Hoe het voorwerp in het veen is terechtgekomen, is niet bekend.

Helden was in het verleden the place to be voor het uitgaansleven. Jongeren gingen hier ieder weekend naar de twee grote discotheken. Helaas zijn deze twee mooie bedrijven er niet meer. Naar Helden ga je tegenwoordig om lekker te eten en een terrasje te pikken. 

In Helden is er in de Kaupman een supermarkt. Er liggen nog meer winkels in het centrum van Helden, zoals een bakker en wat andere winkels. Zeker de moeite waard om eens lekker door Helden te struinen.

Misschien wel het allermooiste in Helden zijn de bossen. De Heldense bossen zijn prachtig en je kunt er volop met je kinderen rondstruinen. Erg leuk om met kids te bezoeken is de Koeberg.

 

Top in Helden

In Helden is een prachtige wijnplantage waar je heerlijk kunt genieten van een mooi terras en een eigen gemaakt wijntje. Verder is er op de Baarloseweg veel eten van de boer aan huis te verkrijgen.

Wat je moet weten

De Heldense Bossen heeft naast een mooi bosgebied ook een gelijknamige camping. Hier is het fantastisch buiten spelen en kun je je heerlijk een dag vermaken. 

in Helden

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...