Geen wegwerptasjes meer bij Kruidvat en Trekpleister

De drogisterijketens Kruidvat en Trekpleister verkopen vanaf volgende week geen plastic wegwerptasjes meer. Ze hebben liever dat klanten zelf een tas meenemen. Wie dat niet doet kan straks alleen nog maar een iets duurdere, duurzame shopper kopen die langer meegaat.

De maatregel is bedoeld voor het terugdringen van het plastic afval in de wereld. Nu gaan er bij de ketens jaarlijks nog vijftien miljoen plastic wegwerptasjes over de toonbank. De duurzamere shopper bestaat deels uit gerecycled materiaal van plastic dat rondzwierf in de oceaan. Volgens moederbedrijf A.S. Watson was het vervaardigen ervan nog best lastig. Zogenoemd ocean waste-plastic is vaak oud plastic dat veel minder stevig is dan nieuwer materiaal. Kruidvat telt ruim 1250 winkels in Nederland en België. De nieuwe maatregel geldt voor de filialen in beide landen. Trekpleister zit niet in België en heeft in Nederland rond 300 vestigingen.

Het bericht Geen wegwerptasjes meer bij Kruidvat en Trekpleister verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...