Financiering rond voor investeringen VieCuri Venlo en Venray

VieCuri Medisch Centrum heeft een lening van €160 miljoen afgesloten met de Europese Investeringsbank (EIB), de Rabobank en het Waarborgfonds voor de Zorgsector (WfZ). De financiering ondersteunt een groot investeringsplan van VieCuri. Dat bevat onder meer de vernieuwing en uitbreiding van het OK-complex en de Medische Beeldvorming in Venlo, de nieuwbouw in Venray, investeringen op het gebied van duurzaamheid en ICT-vernieuwingen die nodig zijn, bijvoorbeeld op het gebied van het elektronisch patiënten dossier.

IJsbrand Schouten, voorzitter VieCuri: “Als topklinisch ziekenhuis toont VieCuri ambitie en willen wij onze zorg blijven verbeteren. VieCuri doet dat door opleiden, onderzoeken en innovaties. Maar ook door de faciliteiten te verbeteren. Zo biedt VieCuri steeds meer gespecialiseerde zorg aan én maken wij onze locaties klaar voor de toekomst door verbouwingen, nieuwbouw en verhuizingen. Verder werken we aan een toekomstbestendig VieCuri, door aandacht te hebben voor een gezonde levensstijl in een duurzame omgeving.”

Positief voor medewerkers, patiënten en milieu
“De afgelopen jaren is er in de Nederlandse zorgsector veel veranderd”, zegt vicepresident Kris Peeters van de EIB. “Samen met de vergrijzing heeft dat de noodzaak gecreëerd om veel te investeren in modernere en efficiëntere ziekenhuizen. De EIB is blij dat het een topklinisch ziekenhuis als VieCuri daarin kan steunen met haar financiering. De vernieuwing van de locaties in Venlo en Venray is niet alleen positief voor medewerkers en patiënten maar ook voor het milieu, wat wij als klimaatbank van de EU erg belangrijk vinden.”

Door de energiezuinige nieuwbouw en de duurzaamheidsinvesteringen zal er flink bespaard kunnen worden op energiekosten en CO2-uitstoot, in lijn met VieCuri’s doelstelling om in 2030 de CO2-emissies met bijna 50% te laten dalen ten opzichte van het niveau in 2013.

“Als Rabobank en huisbankier onderhouden wij al jaren een open en constructieve relatie met VieCuri. VieCuri speelt zowel qua zorg en duurzaamheid een vooruitstrevende rol in de Noord-Limburgse zorgmarkt. Het doet ons een genoegen dat wij ons partnership met VieCuri met deze financiering verder versterken en VieCuri kunnen assisteren om haar doelstellingen te verwezenlijken”, aldus Michel van Schaik, directeur Gezondheidszorg.

Frans Schaepkens van het WfZ over de financiering: “Vanuit zijn rol en doelstellingen is het WfZ verheugd bij te dragen aan de financiering van het investeringsplan van VieCuri. De reductie van CO2 emissies door verduurzaming van het vastgoed van VieCuri past daarbij in een brede beweging die het WfZ onderschrijft.”

Op de foto van links naar rechts: IJsbrand Schouten (VieCuri), Heinz Olbers (EIB), Nastasja Cornelissen-Kolorz (VieCuri) en Servaas Rouwhorst (Rabobank).

© VieCuri.

Het bericht Financiering rond voor investeringen VieCuri Venlo en Venray verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...