Fietsverlichting aan in het donker

Fietsers in het verkeer zijn kwetsbaar. Daarom is het belangrijk dat zij goed zichtbaar zijn. Toch fietsen ze te vaak zonder verlichting. Bijvoorbeeld omdat de verlichting vergeten, gestolen of kapot is. En dat brengt risico’s met zich mee.

Risico

Fietsen zonder licht in het donker is levensgevaarlijk. Zonder fietsverlichting bent u slecht zichtbaar voor het andere verkeer. En kunt u zelf ook minder goed zien. Met goede verlichting neemt het risico dat u in het donker wordt aangereden met 20% af.

Regels en boetes

Als fietser moet u in het donker en overdag bij slecht zicht een voorlicht en achterlicht aan hebben. U mag hiervoor ook losse lampjes gebruiken. Ook moet de fiets reflectoren hebben op de achterkant, trappers en wielen of banden. Als u een fiets zonder licht en reflectors heeft, kunt u hiervoor een boete krijgen. Maar het is vooral belangrijk voor uw eigen veiligheid dat u opvalt in het verkeer.

Alle regels voor fietsverlichting en reflectie vindt u op de website van de Rijksoverheid. De boetes voor rijden zonder fietslicht en reflectie vindt u in de Boetebase van het Openbaar Ministerie (OM).

Het bericht Fietsverlichting aan in het donker verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...