Egchel

Peel en Maas

De naam Egchel heeft waarschijnlijk een ontwikkeling doorgemaakt van Achtel, Agell, Naichel, Achel, Aechell, Aggel en Eggel naar het huidige Egchel. De naam is samengesteld uit de woorden aha en lo. Aha betekent water, een lo is een bos op zanderige grond en meestal vlak bij een nederzetting gelegen. Egchel betekent dus “Het op zandgrond gelegen bosje bij het water”.

Egchel staat vooral bekend om zijn grote tuinbouwbedrijven. Het is prima wandelen en fietsen in Egchel. In Egchel is altijd wat te zien, van verse eitjes en een mooie pauw tot de windmolens aan de rand van Egchel. In Egchel liggen overigens geen winkels, wel een mooie slagerij voor al uw vlees.

Egchel kent sinds 2004 een eigen popfestival, EGOpop. Dit wordt georganiseerd door mensen uit alle leeftijdscategorieën, waarvan de meesten uit Egchel zelf komen.

Top in Egchel

Egchel is een mooie kern waar je vooral heerlijk kunt fietsen en wandelen. In de zomer lopen ook in Egchel en omgeving de campings vol en kun je volop genieten van het mooie groen in de omgeving. Lekkere verse aardbeien en eitjes aan de rand van de weg, dat is Egchel. Er is een gemeenschapshuis ’t Erf en ligt midden in Egchel, tevens is hier ook een kroeg waar je kan genieten van een heerlijk pilsje. Op zaterdag staat er een frietkar.

Wat je moet weten 

Egchel is stiekem best groot. Er is een nieuwe buurt in Egchel en als je de Roggelseweg over steekt dan kom je bij mooie wandel- en fietsroutes in een bosrijke omgeving. Er is hier ook een restaurant waar je lekker kan happen na het trappen.

in Egchel

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...