Derde editie mineralenbeurs Steengoed in buurgemeente Venray

Zondag 16 oktober 2022 wordt in buurgemeente Venray de derde editie van mineralenbeurs SteenGoed georganiseerd. Vol trots kijkt de organisatie terug op een geslaagde eerste en tweede editie met vele standhouders en tevreden bezoekers. Een huislijke, ontspannen sfeer waarbij een ieder zich verbaasde over het kwalitatieve aanbod wat het tot een mooie dag maakte voor een ieder. Bezoekers keken hun ogen uit op de grootse mineralenbeurs van Limburg.

Op mineralenbeurs SteenGoed is dit jaar ook een Exposite waarin Kristian Egberts een klein deel van zijn eigen gevonden mineralen uit steengroeve Juchem laat zijn.

Expositie ‘mineralen uit de omgeving van Idar-Oberstein’
Een heel bekende omgeving waar al sinds jaar en dag mineralen gevonden kunnen worden, maar ook waar de mineralenhandel in vroegere tijden enorm groot was, is de omgeving van het Duitse stadje Idar-Oberstein.

Als je kijkt naar de geschiedenis van de omgeving Idar-Oberstein zal je al snel iets horen over ‘Steinbruch Juchem’; de steengroeve die al tientallen jaren invloed heeft op de bekendheid van deze omgeving en die de omgeving rijker heeft gemaakt. Buiten het mineralen zoeken, had de omgeving Idar-Oberstein in de hoogtijdagen een aantrekkingskracht die zorgde voor toerisme, handel en vertier. Hedendaags is er nog steeds toerisme dat specifiek naar de regio komt voor de steengroeve Juchem en de Duitse Edelsteenstraat (Deutsche Edelsteinstraße).  

In deze expositie laat Kristian Egberts een klein deel van zijn eigen gevonden mineralen uit deze steengroeve Juchem zien. Deze steengroeve is voor hem een van de meest indrukwekkende mineralogische plekken en zo waar ook de plek waar zijn kennismaking met mineralen en kristallen rond 1998 is ontstaan. Daarnaast zijn er in de afgelopen jaren ook mineralen gevonden in ‘de Juchem’ die de komende tientallen jaren niet vergeten zullen worden. Er zijn bijvoorbeeld meerdere geodes gevonden die een afmeting hebben tot anderhalve meter, wat bijzonder afmetingen zijn, maar ook is er fluoriet gevonden; een mineraal wat uiterst zeldzaam is uit de Juchem. Al met al maakt de diversiteit aan mineralen en ervaringen van deze steengroeve het tot een van de meest interessante plekken in Duitsland, zo niet Europa. 

Een voorproefje van mineralen die wellicht te zien zijn op deze expositie kan je vinden via onderstaande links:

https://youtube.com/mineralenwereld
https://instagram.com/mineralenwereld
https://www.instagram.com/kristianegberts
https://www.facebook.com/mineralenwereld
https://www.facebook.com/kristianegberts
https://www.mineralenwereld.nl/

De derde editie van mineralenbeurs SteenGoed vindt plaats op zondag 16 oktober in buurgemeente Venray.
Locatie De witte Hoeve Venray – Gasstraat 5, 5801 CT Venray
Openingstijden van 10.00u tot 17.00u.

Het bericht Derde editie mineralenbeurs Steengoed in buurgemeente Venray verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...