[Cursus in de gemeente] Herstellen doe je zelf, maar het hoeft niet alleen…

In samenwerking met de gemeente Peel en Maas start Zelfregie NL vanaf vrijdag 21 oktober met de cursus ‘Herstellen doe je zelf’ in Panningen. Deze cursus geeft deelnemers de mogelijkheid om samen in een groep met hun eigen herstel aan de slag te gaan.

Na een (levens)ontwrichtende gebeurtenis of situatie kan het helpend en steunend zijn om met gelijkgestemde te kunnen onderzoeken en bespreken hoe je zelf weer meer grip kunt krijgen op je situatie. De cursus geeft diverse handvaten om zo zelf weer goede en gezonde keuzes te (gaan) maken voor jezelf.

De cursus ‘Herstellen doe je zelf’ is gebaseerd op de herstelvisie. In deze visie wordt herstel gezien als een proces waar nieuwe zin en betekenis in het leven ontstaan na psychische, psychosociale of maatschappelijke problemen. Herstel is iets anders dan genezing, het gaat om het opnieuw ontwikkelen van vaardigheden, het vinden en oppakken van kansen en betekenisvolle relaties, rollen en doelen in het leven. Herstel is dan bij voorbaat ook een persoonlijk en actief proces.

Wat leer je zoal?

Vergroten van je kennis van herstel
Inzicht in eigen herstel
Delen van herstelervaringen
Ondervinden van (h)erkenning en steun
Talenten (durven) gebruiken
Hervinden van kracht en zelfregie
Meer grip krijgen op je situatie
Weerbaarder worden
Opdoen van vaardigheden

De cursus bestaat uit 12 lessen waarbij je wekelijks bij elkaar komt. Elke vrijdag van 10.00 uur tot 12.30 kom je met de groep bij elkaar waar twee ervaringsdeskundige de cursus zullen geven, deze is trouwens kosteloos voor de deelnemer. Klinkt dit misschien alsof dit iets voor jou kan zijn, of voor iemand uit je omgeving, meld je dan nu snel aan want er zijn nog maar enkele plekken vrij.

Stuur een mail met je aanmelding of eventueel vragen naar paulaerts@zelfregiecentrum.nl en misschien zien we jou dan ook.

Het bericht [Cursus in de gemeente] Herstellen doe je zelf, maar het hoeft niet alleen… verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...