Controles parkeren in de blauwe zone

Parkeren in Peel en Maas is gratis. In een deel van het centrum in Maasbree, Meijel en Panningen is een blauwe zone ingesteld. Dat betekent dat u daar maximaal 2 uur mag parkeren met een parkeerschijf. De komende tijd wordt er weer vaker gecontroleerd op parkeren in de blauwe zone.

Boete

Langer dan twee uur parkeren of parkeren zonder parkeerschijf kan u een boete kosten. De hoogte van de boete is € 100,00, plus € 9,00 administratiekosten.

Parkeerschijf

Een parkeerschijf is verkrijgbaar bij diverse winkels in Peel en Maas.

Ontheffing voor bewoners

Woont u in de blauwe zone van Maasbree, Meijel of Panningen? Dan kunt u een ontheffing aanvragen. Met deze ontheffing mag u langer dan twee uur parkeren in de blauwe zone. Het aanvragen van een parkeerontheffing kost € 75,00. Om in aanmerking te komen voor de ontheffing, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden en het aanvragen voor de ontheffing kan op onze webpagina Parkeren in de blauwe zone.

Bent u in het bezit van een gehandicapten parkeerkaart, dan geldt deze als ontheffing in de blauwe zone. U mag dan langer parkeren en u hoeft geen ontheffing aan te vragen.

Het bericht Controles parkeren in de blauwe zone verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...