[buurgemeenten] Luna uit Belfeld eindigt als 7e op Junior Eurovisie Songfestival

Nederland is zondag zevende geworden op het Junior Eurovisie Songfestival. De 12-jarige Luna Sabella uit het Limburgse Belfeld kreeg van het publiek en de vakjury 128 punten. De twintigste editie van de juniorversie van het Eurovisie Songfestival werd gewonnen door Frankrijk, dat de 13-jarige Lissandro afvaardigde. 

Lissandro, duidelijk groot fan van zangers als Elvis Presley en Bruno Mars, zong in totaal 203 punten bij elkaar met Oh Maman! Armenië, dat het Junior Eurovisie Songfestival dit jaar organiseerde, eindigde op de tweede plaats. Georgië werd derde.

Luna trapte de internationale show af met haar liedje La Festa. Daarna begon het lange wachten, na de Nederlandse stonden er nog vijftien acts op het podium in de Armeense hoofdstad Jerevan.

Voorafgaand aan de finale gold Luna als een van de favorieten. Kenners tipten de Limburgse, Armenië en Groot-Brittannië voor de overwinning. Met haar zevende plaats heeft Luna het beter gedaan dan Ayana, die Nederland vorig jaar vertegenwoordigde op het Junior Eurovisie Songfestival. Zij eindigde in Parijs op de negentiende en laatste plaats.

Nederland is van alle deelnemende landen het enige land dat aan alle twintig edities van het Junior Eurovisie Songfestival heeft meegedaan. Eén keer won Nederland: in 2009 haalde Ralf Mackenbach de meeste punten met zijn nummer Click Clack.

Bron ANP/nieuws.nl

Het bericht [buurgemeenten] Luna uit Belfeld eindigt als 7e op Junior Eurovisie Songfestival verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...