[Buurgemeente] Bioscooppremière Jack Poels documentaire Dichter bij meej in De Nieuwe Scene

Het is voorjaar 2021: wéér een lockdown. Alles staat stil, maar stiekem komt die stilstand Jack Poels wel goed uit. Het zorgt bij hem juist voor een creatieve explosie. Soloalbum Blauwe Vear is pas net uit, of hij gaat opnieuw de studio in. En daar klinkt de roep van een troubadour voor hem steeds luider. Die van de man en zijn gitaar. “Rowwen Hèze is geweldig, maar ook ongelofelijk veeleisend.

Normaal lig ik op dinsdag nog na te hijgen van een weekend optreden. Ik ben 64, man! Ik liet de band altijd voorgaan. Die trein moest door.
Maar die soloplaat moest er óók gewoon komen. En nu kan het, dankzij covid.”

De soloalbums laten een andere Jack horen. Een zanger en schrijver van kleine liedjes, die vooral persoonlijk zijn en gaan over het leven van alledag. Over wandelingen in de Peel en turen in de tuin, over het ouder worden en zien hoe je kinderen de wereld ontdekken. Geen polka’s, geen texmex en al helemaal geen biersmijten.

Première 26 juni in De Nieuwe Scene
Op zondag 26 juni om 16:00 uur wordt daags voor Jacks 65ste verjaardag (27 juni 1957) een bescheiden verjaardagsfeestje gevierd met de première van Dichter Bij Meej (28 minuten) en een vertoning van de L1- liveset Blauwe Vear in de Heere Peel. Gitarist Bart-Jan Baartmans zorgt voor de livemuziek, regisseur Frank van Osch vertelt alles over het maken van de film en Frans Pollux host de middag. Een middag vol film, muziek en liefde voor Limburg…maar zonder Jack helaas. Het drukke tourschema van Rowwen Hèze laat niet toe dat hij zelf aanwezig kan zijn.

Link naar webpagina De Nieuwe Scene: https://www.nieuwescene.nl/movies/2050/17/dichter_bij_meej

Het bericht [Buurgemeente] Bioscooppremière Jack Poels documentaire Dichter bij meej in De Nieuwe Scene verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...