Brandweer noemt protestbranden van boeren gevaarlijk voor iedereen

Gebruik nooit vuur om een statement af te geven. Daarmee brengen brandstichters zichzelf, de omgeving en hulpverleners in gevaar. Dat zegt Tijs van Lieshout, voorzitter van Brandweer Nederland over de branden die demonstrerende boeren her en der stichten.

Bij overheidsgebouwen, op wegen en in bermen zijn de afgelopen dagen hooibalen, pallets, afval en autobanden in brand gestoken. De brandweer moest telkens uitrukken om de vlammen te doven.

“We vinden het belangrijk dat onze brandweermensen veilig hun werk kunnen doen. Brandstichten en belagen van hulpverleners is in geen geval acceptabel”, aldus Van Lieshout, die zelf in de brandweerregio Amsterdam-Amstelland werkt.

Brand op de A73
Dinsdagmiddag stonden er twee hooibalen in brand in een boerenland, grenzend aan de A73 te hoogte van  Castenray in de zuidelijke richting. De brand zorgde voor de nodige rookontwikkeling waardoor het verkeer wat hinder ondervond.

De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse maar hadden de nodige moeite om bij de brand te komen. Middels een waterkanon is de brand gedoofd.

© ANP/Nieuws.nl

 

Het bericht Brandweer noemt protestbranden van boeren gevaarlijk voor iedereen verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...