Bosbrand in bosperceel aan de Meeren in Baarlo

Baarlo. Op donderdag 1 september werden de hulpdiensten om 14:49 uur gealarmeerd voor een mogelijke bosbrand. Vanwege de lastig te bereiken locatie en snelle uitbreiding van de brand is er opgeschaald naar zeer grote brand. Bij de brand is niemand gewond geraakt.

De brand werd in eerste instantie gemeld aan de Donk in Kessel, maar bleek uiteindelijk het snelst te benaderen via de Meeren in Baarlo. Vanuit het bosperceel werd een flinke rookwolk waargenomen welke op grote afstand zichtbaar was.

Omdat men in het begin eerst moest zoeken naar de exacte locatie en omvang van de brand is er snel opgeschaald en tevens een extra peloton van 4 blusvoertuigen en 2 extra voertuigen met extra water bij gealarmeerd om voldoende materieel ter plaatse te hebben. Toen de brand eenmaal gevonden was bleek deze uiteindelijk een omvang van 100 bij 100 meter te hebben verkregen tot de brandweer de brand volledig onder controle heeft weten te brengen.

Om 17:55 uur is het sein brandmeester gegeven en rond 19:00 uur was de brand volledig geblust.

Het bericht Bosbrand in bosperceel aan de Meeren in Baarlo verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...