Boeren voeren actie met tractoren op meerdere snelwegen; rijstrook A67 weer open

Boeren voeren maandagmiddag op meerdere plekken in het land actie tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Op meerdere snelwegen, zoals de A67, de A28 en de A2, staan of rijden tractoren en kan het verkeer niet doorrijden. Ook bezetten boeren een afrit op de N36 bij Ommen.

In de buurt van Hoogeveen op de A28 gaat het om ongeveer vijftig tractoren, en op de A2 bij Best om zeker veertig. Op de A67 staan ongeveer veertig trekkers bij Liessel tussen Eindhoven en Venlo. Erachter is een kilometerslange file ontstaan. Op de weg zijn hooibalen neergelegd. De politie probeert die met een busje en met de hand weg te halen.

Volgens Omroep Gelderland hebben trekkers al rijdend de rijbaan van de A30 geblokkeerd. En boeren verzamelen zich ook bij Winterswijk in Gelderland. Wat ze precies gaan doen en waar ze naar op weg zijn, is nog niet bekend. Ook in het Noord-Brabantse Schaijk verzamelen boeren zich.

Rijkswaterstaat verwacht dat op verschillende plekken “kleine plukjes boeren de weg op gaan”. Woensdag ging het nog om een grote groep en ging het om massale hinder, aldus een woordvoerster. “Dat zie je beter aankomen.” Omdat het nu om kleine groepen gaat, raadt zij weggebruikers aan de snelheid aan te passen. “Als jij 100 kilometer per uur rijdt en een boer 40, is het verstandig je snelheid aan te passen.”

ANWB: Een van de geblokkeerde rijstroken op de A67 gaat open
Op de A67 gaat een van de door boeren geblokkeerde rijstroken bij Liessel weer open, zo meldt de ANWB. Volgens een woordvoerder is dat het resultaat van gesprekken tussen de politie en de boeren ter plekke. Volgens de filelijst van de ANWB is er op de A67 ruim 13 kilometer file gemeld (15.45 uur) De weg is inmiddels vrij.

In Brabant zijn op dit moment op drie plaatsen acties gaande van boeren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Op de A67 bij Liessel, de A2 ter hoogte van Best en op de N324 tussen Oss en Schaijk. De politie twittert met de boeren in gesprek te zijn.

Volgens de ANWB houdt de politie op de N324 de boeren tegen die bij Schaijk de snelweg op willen gaan. Volgens de woordvoerder proberen boeren nu via een andere weg de snelweg te bereiken.

Het bericht Boeren voeren actie met tractoren op meerdere snelwegen; rijstrook A67 weer open verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...