Bezoekers bepalen sloopscenario Casa Verde tijdens Enchanted Gardens

Het internationale lichtkunstfestival Enchanted Gardens vindt plaats van 14 tot en met 30 oktober in Kasteeltuinen Arcen. Bezoekers volgen vanaf zonsondergang een sfeervol uitgelichte route van ruim 2 kilometer door het park met lichtobjecten van internationale lichtkunstenaars. Enchanted Gardens is het laatste evenement in het tuinseizoen van Kasteeltuinen Arcen. Net voor het seizoen kreeg het park het slechte nieuws dat de mediterrane kas Casa Verde noodgedwongen moest sluiten.

Kasteeltuinen Arcen wijdt tijdens Enchanted Gardens een lichtkunstwerk aan deze bijzondere glazen constructie die in 1990 de Nederlandse Staalprijs won. Er is door Lumen in Art een interactief lichtkunstwerk gemaakt waarbij de bezoeker met een druk op de knop het einde van de Casa Verde mag bepalen.

Modern vs. Eeuwenoud
De Casa Verde is in 1988 gebouwd als expositieruimte en om mediterrane bomen en planten te tonen aan de bezoekers. In die tijd nog een unicum in ons land en in het Noorden van Europa. Er werd o.a. een meer dan 100 jaar oude vijgenboom uit Spanje gehaald en olijvenbomen uit Italië. De Casa Verde was ook de ‘moderne’ tegenhanger van Kasteel Arcen. Het kasteel bevond zich in het historische deel van het park en de Casa Verde was de lichte en open bebouwing in het moderne tuindeel met de wereldtuinen en moderne tuinarchitectuur van de jaren tachtig.

Casa Verde(r)…
Door het veranderende klimaat in Nederland, passen veel soorten bomen en planten inmiddels goed in ons huidige klimaat; ook zonder een kas. De Casa Verde heeft tientallen jaren een prominente plek in het park gehad en gaat nu plaats maken voor een nieuw mediterraan tuingebied. Deze tuin is te bezoeken vanaf volgend tuinseizoen, 1 april 2023, en is ontworpen door het tuinteam van Kasteeltuinen Arcen in goede samenwerking met de oorspronkelijke tuinarchitect van het park Niek Roozen.

Kasteeltuinen Arcen is nog geopend tot en met 30 oktober dagelijks vanaf 10.00 uur. Het interactieve lichtkunstwerk met betrekking tot Casa Verde is alleen in de avonden actief tijdens Enchanted Gardens van 14 tot en met 30 oktober van 19:00 tot 23:00 uur.

Het bericht Bezoekers bepalen sloopscenario Casa Verde tijdens Enchanted Gardens verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...