Betekenisvolle bloemen in Kasteeltuinen Arcen

Regionale topbloemisten verzorgen diverse bloemkunstwerken voor bloemenfestival Bloemig! Ieder bloemkunstwerk vertelt een eigen verhaal en is samengesteld met snijbloemen van kwekers uit de regio. Naast de betekenis van de bloemkunstwerken, heeft ook iedere (snij)bloem op zich een bijzondere betekenis. Dat is goed om te weten als je een mooi boeket wilt samenstellen om te geven, maar ook bij het bezichtigen van de bloemen. Bekijk van 1 t/m 5 september de mooiste bloemkunstwerken tijdens bloemenfestival Bloemig! in Kasteeltuinen Arcen.

Deze vierde editie van het bloemenfestival heeft als insteek om bezoekers te verrassen met positiviteit in de vorm van kleurrijke bloemsierkunst. Er is een hoofdroute uitgestippeld in het park waaraan de bloemkunstwerken staan tentoongesteld. Als aanvulling organiseert Kasteeltuinen Arcen dagelijks demonstraties om de bezoekers te inspireren en te vermaken. De demonstraties worden door verschillende professionele bloemisten verzorgd, hierdoor leren de bezoekers dagelijks nieuwe informatie en krijgen ze meerdere tips met betrekking tot snijbloemen en de bloemschikkunst.

Regionale kwekers en bloemisten
De bloem in al haar kleuren, geuren en vormen staat centraal bij Bloemig!. Het bloemenfestival is in samenwerking met kwekers Gerja Helden, Glorious Gloriosa, Sijben Hydrangea, Bloemkwekerij Versteegen en Wijnen Anthuriums. Zij leveren gerbera’s, gloriosa, hortensia’s, gladiolen en anthuriums. De bloemisten die o.a. deze bloemen verwerken in één of meerdere bloemkunstwerken zijn Joyce Brueren, Debbie Kleinendorst, Lily Beelen, Moniek Koopmans, Ilse Rambags, Luciënne Janssen en het team van Kasteeltuinen Arcen.

Symbolische betekenissen
Bloemen, al dan niet verwerkt in een bloemkunstwerk, zijn een lust voor het oog. Naast de sierwaarde hebben vrijwel alle bloemen een symbolische betekenis. De betekenis van de vijf hoofdrolspelers van Bloemig!: gerbera staat voor vrolijkheid, gloriosa voor ambitie, hortensia voor dankbaarheid, gladiool voor overwinning en anthurium voor exotische schoonheid. Bij het bezoeken van het bloemenfestival in Kasteeltuinen Arcen komen bezoekers echter meer bloemen met een symbolische betekenis tegen in de tuinen van het park. Daarvan zijn de rozen in het Rosarium een voorbeeld, waarvan de betekenis verschilt per kleur: rood staat voor liefde, wit staat voor zuiverheid, geel staat voor kracht. Andere zomerbloeiers in het park zijn o.a. de dahlia die staat voor weelde en de sering die staat voor verliefdheid.

Bloemwerken in Kasteel Arcen
In Kasteeltuinen Arcen is, naast de tuinen, ook het eeuwenoude Kasteel Arcen te bezoeken. Het gehele tuinseizoen staan er iedere week verse bloemwerken in de kamers van de bel-etage. De vijf hoofdbloemen van Bloemig! zijn tijdens het bloemenfestival te vinden in de bloemwerken in het kasteel, maar ook de dahlia staat er centraal. Het bloementeam van Kasteeltuinen Arcen plukt namelijk vanaf augustus tot de herfst, met grote zorgvuldigheid, dahlia’s uit haar eigen Dahliatuin voor de bloemwerken in het kasteel. De Dahliatuin is de nieuwste tuin van het bloemen- en plantenpark, deze tuin staat vol bijzondere dahliasoorten afkomstig van FAM Flower Farm.

Bloemenfestival Bloemig! vindt plaats van 1 t/m 5 september van 10.00 tot 18.00 uur in Kasteeltuinen Arcen. Meer informatie over, en tickets voor, bloemenfestival Bloemig! via kasteeltuinen.nl.

Het bericht Betekenisvolle bloemen in Kasteeltuinen Arcen verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...