Aanvraag Koninklijke Onderscheiding indienen voor 1 juli 2022

Ken je iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient, dan kun je hem of haar daarvoor voordragen. Die persoon moet bijzondere verdiensten voor de samenleving hebben of hebben gehad. Om een Koninklijke Onderscheiding te ontvangen tijdens de lintjesregen 2023, moet je de aanvraag voor 1 juli 2022 indienen. 

De aanvraag

Voordat jij je de aanvraag indient, is het verstandig om contact op te nemen met de adviseur Kabinet. Zij kan je in grote lijnen vertellen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om voor een onderscheiding in aanmerking te komen. Zo voorkom je teleurstellingen en weet je zeker dat het verzoek op de juiste manier in behandeling wordt genomen.

Je dient een aanvraag in met het formulier Koninklijke onderscheiding.

Moment van uitreiking

Een Koninklijke Onderscheiding kan worden uitgereikt bij 2 gelegenheden:

Tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’. Dit is de dag voor Koningsdag. Het voorstel hiervoor dien je in vóór 1 juli in het jaar ervoor.
Bij een bijzondere gelegenheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum. Het voorstel hiervoor dient u minimaal 6 maanden ervoor in.

Het bericht Aanvraag Koninklijke Onderscheiding indienen voor 1 juli 2022 verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...