Aantal verpleeghuizen krijgt eigen treincoupé voor dementerenden

NS gaat wel op een heel bijzondere manier recyclen. Het bedrijf schenkt namelijk oude onderdelen aan verpleeghuizen. Ruim twintig verpleeghuizen krijgen een eigen ’treincoupé’ voor bewoners met dementie. Zij kunnen dan weer met de trein mee, zonder de deur uit te gaan. Volgens de NS is het voor de bewoners een kans “om herinneringen op te halen” en in gesprek te gaan hierover.

Alzheimer Nederland en NS schenken de treinbanken, tafels, bagagerekken en kantelprullenbakken. Daarmee kunnen de verpleeghuizen zelf hun coupé bouwen. De treinonderdelen komen uit oude dubbeldekkers. “Bijna iedereen houdt van reizen. Maar wat als je door dementie niet meer kúnt reizen?” schrijven de organisaties over het initiatief.

Verpleeghuizen kunnen zichzelf aanmelden als ze een treincoupé willen. Uit deze aanmeldingen worden 22 bestemmingen gekozen. Op 20 december zijn de treinonderdelen op te halen bij de NS-werkplaats in Amersfoort.

NS zegt af en toe reizigers met dementie tegen te komen, bijvoorbeeld iemand die in de trein de reisgenoot kwijt is, of die plotseling niet meer weet hoe je moet inchecken.

© ANP/Nieuws.nl

Het bericht Aantal verpleeghuizen krijgt eigen treincoupé voor dementerenden verscheen eerst op Peel en Maas.

ook leuk!

blijf op de hoogte

Bledje.nl is een citymarketing platform voor de gemeente Peel en Maas. Ons hart gaat hier sneller kloppen, hier is het te doen.

Met voor Limburg en Peel en Maas is deze website samengesteld.

Beste deals

Onze winkels

Uitagenda

Onze tip

Loading...