Op initiatief van ambassadeur en Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch, bracht een kleine delegatie van het AspergeGilde Peel en Maas op dinsdag 12 april jl. een bezoek aan de Tweede Kamer in Den Haag. Doel van het bezoek was om de Tweede Kamerleden te verrassen met heerlijke asperges bij de lunch en natuurlijk om Peel en Maas als aspergegebied onder de aandacht te brengen.

thumbnail_IMG_0049 - 1

Foto: ambassadeurs Peter Engels en Marianne van Rijswijck brengen, samen met voorzitter Mat Kersten van het AspergeGilde Peel en Maas, de asperges naar de keuken van de Tweede Kamer in Den Haag. De Tweede Kamerleden reageerden positief op de heerlijke asperges!

Voorzitter Mat Kersten en ambassadeurs Peter Engels en Marianne van Rijswijck zijn op dinsdag 12 april naar Den Haag gereisd met 4 kistjes superverse asperges. Buiten de asperges gingen de banner van het AspergeGilde en een steekkistje met aspergemes door de strenge bewaking van het parlementsgebouw. Het AspergeGilde werd gastvrij ontvangen door het hoofd van de restaurants en de chef-kok van het restaurant waar de leden van de Tweede Kamer gebruiken van maken. Na een kennismaking hebben de ambassadeurs de meegenomen asperges overhandigt aan de chef-kok, die er meteen een heerlijke soep van maakte. Gedurende de dag reageerden de Tweede Kamerleden positief en enthousiast op de verse aspergesoep.

Amhaouch vertelde vol trots aan zijn collega-Kamerleden dat Peel en Maas een belangrijk aspergegebied is en dat hij een trotse ambassadeur van het AspergeGilde is. Het ambassadeurs-certificaat van het AspergeGilde heeft dan ook een speciaal plekje gekregen op zijn werkkamer in Den Haag. Met dank aan de ambassadeurs, in dit geval Mustafa Amhaouch in het bijzonder, zijn de asperges op een voortreffelijke wijze onder de aandacht gebracht. Het AspergeGilde is van 11.30 tot en met 16.30 uur aanwezig geweest in het parlementsgebouw in Den Haag en heeft erg genoten van het bezoek.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten